monikapiotra Opublikowano 24 Czerwca 2011 Udostępnij Opublikowano 24 Czerwca 2011 Witam ciepło. Czy może ktoś wie jak załatać mały otwór w aluminiowej chłodnicy AC ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Piotrek_S Opublikowano 25 Czerwca 2011 Udostępnij Opublikowano 25 Czerwca 2011 Witam ciepło. Czy może ktoś wie jak załatać mały otwór w aluminiowej chłodnicy AC ? Najlepiej zaspawać Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
monikapiotra Opublikowano 25 Czerwca 2011 Autor Udostępnij Opublikowano 25 Czerwca 2011 Aluminium? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dominik14 Opublikowano 26 Czerwca 2011 Udostępnij Opublikowano 26 Czerwca 2011 Oczywiscie ze aluminium.Przejedz sie do kogos kto zajmuje sie serwisem klimatyzacji i Ci to pospawa Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
monikapiotra Opublikowano 28 Czerwca 2011 Autor Udostępnij Opublikowano 28 Czerwca 2011 Diekuje :] Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
keey Opublikowano 29 Czerwca 2011 Udostępnij Opublikowano 29 Czerwca 2011 Dokładnie tak jak pisze Piotrek. U mnie w firmie nagminnie spawa się, lutuje chłodnice. Zasada ta sama. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
monikapiotra Opublikowano 3 Lipca 2011 Autor Udostępnij Opublikowano 3 Lipca 2011 Pytałem w trzech warsztatch, niestety nikt się nie odważył się na spawanie, mówią że za cienki i za stary materiał. Poradzili żeby spróbować klejem typu Poxipol czy J.B.Weld. No nic spróbuje. Dziękuje za rady:] Piotr Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Maciek90 Opublikowano 4 Lipca 2011 Udostępnij Opublikowano 4 Lipca 2011 Z klejeniem to nie doradzam, bo w tej chlodnicy jest strasznie wielkie cisnienie i raczej to nie wytrzyma. Kup nowa i po problemie, po co sie bawic w naprawy starej a pozniej bedziesz szukal czynnika w powietrzu? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Piotrek_S Opublikowano 7 Lipca 2011 Udostępnij Opublikowano 7 Lipca 2011 Na myśl przyszedł mi jeszcze jeden patent. Można by spróbować czymś takim: http://allegro.pl/aluminium-lutowanie-nie-spawarka-nie-spawanie-i1704445674.html Ja tego nigdy nie stosowałem, ale z opisu i recenzji na necie wynika, że to jest w miarę ok i może zadziałać. Koszt nie wielki więc może spróbuj no i koniecznie się pochwal efektami Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
monikapiotra Opublikowano 16 Lipca 2011 Autor Udostępnij Opublikowano 16 Lipca 2011 Witam ponownie. Chłodnice skleiłem J B Welderem kilka dni póżniej zrobiłem test ciśnienia 2.5 bar, test wypadł ok. Tydzień temu nabiłem klime jak narazie wszystko w pożądku :} Pozdrawiam i dziękuje za rady. Piotr Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi