Skocz do zawartości
Części Nissana - iParts.pl

[N16] 2.2 Di - problem z uruchamianiem silnika

GW_Dex

Rekomendowane odpowiedzi

Witam,

Od tygodnia doszedł mi taki problem z samochodem, iż po dłuższym postoju (min. 1h) uruchomiony samochód gaśnie po ok. 2-3 sekundach. Potem następuje intensywne "żyłowanie" silnika i za czwartą - piątą próbą silnik ożywa i już normalnie chodzi. Świece żarowe grzeją się (widzę po kontrolkach).

Z góry dziękuję za sugestie.

ale co widzisz po kontrolkach??? to, że świeci nei znaczy, że działają, sprawdź szczelność układu paliwowego

czy w razie przecieków lub zapowietrzania powinienem się spodziewać jakiejś plamy ropy pod samochodem?

bo takowej nie zauważyłem...

no i w jaki sposób można samemu taki problem zniwelować.

nie uśmiecha mi się balowanie po serwisach Nissan za wygórowaną kasę...

Sprawdzic mozna czy uklad nie jest zapowietrzony, pompka na filtrze. Nacisnij ja jak bd twarda to ok, a jak miekka to zapowietrzony uklad.

zapowietrza czyli do ukladu dostaje sie powietrze- nie bedzie zadnej plamy. Sprawdz czy przewody sa dobrze polaczone cybantami itp. Spróbuj tez jak zgasnie podpompowac grzybek nad filtrem paliwa, jak bedzie poprawa to wiesz gdzie szukac

pod warunkiem, że pompka na filtrze jest sprawna, u mnie np można pompować do usranej śmierci... Na przyszłość polecam zastanowić się nad wstawieniem takiego "CUDA" w układ przed filtrem paliwa.

problem rozwiązany! :)

dwie opaski na zasilaniu były poluzowane, a jedna na powrocie prawie sama spadała z przewodu. :blink:

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Dodaj nową pozycję...