Gość Bozar Opublikowano 27 Czerwca 2011 Udostępnij Opublikowano 27 Czerwca 2011 Witam. Kiedy jadę swoją Primerką (kombi) po nierównościach coś zaczyna skrzypieć i trzeszczeć z tyłu, nawet jadąc z pustym bagażnikiem i złożonymi siedzeniami. Dźwięk jakby dochodził z lewej strony pasażera, może ktoś wie lub miał podobny problem proszę o pomoc. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tomus75 Opublikowano 27 Czerwca 2011 Udostępnij Opublikowano 27 Czerwca 2011 zacznijmy od tego. Wypnij roletę bagażnika i zobacz czy dalej skrzeczy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Bozar Opublikowano 27 Czerwca 2011 Udostępnij Opublikowano 27 Czerwca 2011 Właśnie dalej ;/ nie wiem co jest grane;/ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tomus75 Opublikowano 27 Czerwca 2011 Udostępnij Opublikowano 27 Czerwca 2011 następny krok jaki zrobiłem u siebie to było wypięcie wszystkich plastików z tyłu. Wymiana wszystkich plastikowych spinek, podklejenie filcem w miejscach gdzie nachodzi plastik na plastik i to pomogło błoga cisza Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Tofu Opublikowano 27 Czerwca 2011 Udostępnij Opublikowano 27 Czerwca 2011 nie widziałem zawieszenia ale czy to nie przypadkiem jakiś łącznik stabilizatora sie zaciera ,,, Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
nice-wawa Opublikowano 27 Czerwca 2011 Udostępnij Opublikowano 27 Czerwca 2011 nie widziałem zawieszenia ale czy to nie przypadkiem jakiś łącznik stabilizatora sie zaciera ,,, W P11 z tyłu brak łączników stabilizatora całkiem inaczej zawieszenie rozwiązane niż w P10. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
maius Opublikowano 28 Czerwca 2011 Udostępnij Opublikowano 28 Czerwca 2011 następny krok jaki zrobiłem u siebie to było wypięcie wszystkich plastików z tyłu. Wymiana wszystkich plastikowych spinek, podklejenie filcem w miejscach gdzie nachodzi plastik na plastik i to pomogło błoga cisza Mi skrzypi coś z tyłu w HB w zimie, na dużych mrozach, dlatego planuję popodklejać plastiki, tylko chciałem użyć tych cieńszych, gąbkowych uszczelek do okien. Sprawdzą się? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Bozar Opublikowano 3 Lipca 2011 Udostępnij Opublikowano 3 Lipca 2011 Zlokalizowaliście może które to plastiki tak dają w kość, bo rozbierać pół auta to trochę roboty wiec jeżeli ktoś miał już taki przypadek to prosiłbym o podanie miejsca w którym to skrzypienie ma miejsce Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Zbyszko Opublikowano 3 Lipca 2011 Udostępnij Opublikowano 3 Lipca 2011 (edytowane) Witam. Mi w HB jadąc po dziurach wydaje taki głuchy dźwięk ( stukanie ) a gdy przejadę szybciej np. przez przejazd to ściąga tył na boki. Skoro z tyłu nie ma łączników stabilizatora to pewnie u mnie amortyzatory do wymiany??.Pozdrawiam Edytowane 3 Lipca 2011 przez zbyh Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Krawiec22 Opublikowano 29 Listopada 2012 Udostępnij Opublikowano 29 Listopada 2012 Witam Czy ktoś ruszył ten temat z tym skrzypieniem w tylnej części nadwozia. Kupiłem P11 w kombi 2001 po lifcie oczywiście i mam ten sam problem. Skrzypienie, trzaski, pukanie , ciężko to opisać. Poprzedni właściciel podobno próbował zlokalizować ten dźwięk, nawet siedząc w bagażniku i nie dał rady. Dźwięk dochodzi głównie przy jeździe po dużych zmianach kąta nawierzchni pod przednią i tylną osią ( nierówności podłużne). Dodam, że ostatnio wymieniłem przednie i tylne amortyzatory wraz z osłonami. Podczas wymiany tyłu przyglądałem się co mogłoby tam stukać, ale nie ma tam żadnej ruchomej części, chyba, że to jest mocowanie amortyzatora i zaczyna pękać. Jeżeli nikomu nie udało się tego zwalczyć zostanie mi doszczętne rozebranie tapicerki za siedzeniami z tyłu i jazda w bagażniku. Dzięki za wszelką pomoc. :-) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
nrb Opublikowano 30 Listopada 2012 Udostępnij Opublikowano 30 Listopada 2012 (edytowane) Spróbuj nasmarować zawiasy klapy i mocowania teleskopów, najlepiej czymś w sprayu - tylko nie WD40 bo to nie ma własności smarujących. Ja używam CX-80, do kupienia m.in w Leroy Merlin i sklepach technicznych. A na krótką metę można spróbować oliwą techniczną. PS. jak rozumiem masz Primerę, wbrew opisowi w profilu? :-) Edytowane 30 Listopada 2012 przez nrb Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Krawiec22 Opublikowano 30 Listopada 2012 Udostępnij Opublikowano 30 Listopada 2012 Tak Mam Primerę P11 po lifcie 2,0 benzyna 140km kombi. , ale ujeżdżałem 4 lata Almerkę 1,5 z 2000 roku przed liftem mogę polecić. Co do tych dźwięków to dzięki za info, aczkolwiek spróbuję jazdy w bagażniku na początek. Widziałem tam naprawdę dużo elemetów skręcanych, może którś z nich daje takie dźwięki. Oczywiście w wolnej chwil. Jakby ktoś miał jeszcze jakieś pomysły zapraszam i dziękuję za odpowiedzi Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Nitrus Opublikowano 4 Czerwca 2013 Udostępnij Opublikowano 4 Czerwca 2013 Witam . Pozwole sobie na odgrzanie kotleta . I jak z tymi trzaskami w kombi ? Zlokalizowal ktos przyczyne ? Czy to moze zatrzask klapy czy moze cos innego?ja osobiscie rozebralem tylna klape i ja wygluszalem od wewnatrz ale zadnego rezultatu nie dalo :/ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi