Skocz do zawartości
Części Nissana - iParts.pl

ZAWÓR EGR

Gość razor33

Rekomendowane odpowiedzi

Witam , chcę się dowiedzieć czy da i czy mozna i jak rozebrac zawór EGR zeby go przeczyscic , przerywa mi na bęzynie i niezbiera sie tak jak powinien dopiero nabiera mocy po przekroczeniu ponad 3 tys obrotów . Czytałem ze moze byc to zawór EGR odpowiedzialny za spadek mocy . ( BYC MOZE JEST ZAPCHANY )

EGR nie ma wpływu w benzynie, zmierz przepływomierz i lambadę, do tego zakręć butlę od LPG i zobacz czy będzie tak samo, jaka masz instalację ??

STAG II . ALE NA GAZIE CHODZI DOBRZE . NA BEZYNIE TAK JAK PISAŁEM DOPIERO NABIERA MOCY PO 3 tys obr

JAK I CZYM MAM ZMIERZYC TĄ LAMBADĘ I PRZEPŁYWKE ZWYKŁYM MIERNIKIEM ?? JAK TAK TO CO I JAK MAM USTAWIC NA MIERNIKU ??

STAG II . ALE NA GAZIE CHODZI DOBRZE . NA BEZYNIE TAK JAK PISAŁEM DOPIERO NABIERA MOCY PO 3 tys obr

JAK I CZYM MAM ZMIERZYC TĄ LAMBADĘ I PRZEPŁYWKE ZWYKŁYM MIERNIKIEM ?? JAK TAK TO CO I JAK MAM USTAWIC NA MIERNIKU ??

po pierwsze nie krzyczymy ;)

STAG II, czyli podczas pracy na LPG nie są brane pod uwagę MAF i Lambada, a są brane pod uwagę podczas pracy na PB, czyli trzeba zmierzyć co i jak, opis na forum trzeba poszukać, a mierzymy zwykłym miernikiem ustawiając na zakres V,

Tą lambade to musze na rozgrzanym i załączonym silniku sprawdzic i przepływke tez , niewiem jakie napiecie powinno byc czy jest dobrze z przepływką i lambada .

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...