Gość razor33 Opublikowano 28 Czerwca 2011 Udostępnij Opublikowano 28 Czerwca 2011 Witam , chcę się dowiedzieć czy da i czy mozna i jak rozebrac zawór EGR zeby go przeczyscic , przerywa mi na bęzynie i niezbiera sie tak jak powinien dopiero nabiera mocy po przekroczeniu ponad 3 tys obrotów . Czytałem ze moze byc to zawór EGR odpowiedzialny za spadek mocy . ( BYC MOZE JEST ZAPCHANY ) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DINO Opublikowano 28 Czerwca 2011 Udostępnij Opublikowano 28 Czerwca 2011 EGR nie ma wpływu w benzynie, zmierz przepływomierz i lambadę, do tego zakręć butlę od LPG i zobacz czy będzie tak samo, jaka masz instalację ?? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość razor33 Opublikowano 28 Czerwca 2011 Udostępnij Opublikowano 28 Czerwca 2011 STAG II . ALE NA GAZIE CHODZI DOBRZE . NA BEZYNIE TAK JAK PISAŁEM DOPIERO NABIERA MOCY PO 3 tys obr JAK I CZYM MAM ZMIERZYC TĄ LAMBADĘ I PRZEPŁYWKE ZWYKŁYM MIERNIKIEM ?? JAK TAK TO CO I JAK MAM USTAWIC NA MIERNIKU ?? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DINO Opublikowano 28 Czerwca 2011 Udostępnij Opublikowano 28 Czerwca 2011 STAG II . ALE NA GAZIE CHODZI DOBRZE . NA BEZYNIE TAK JAK PISAŁEM DOPIERO NABIERA MOCY PO 3 tys obr JAK I CZYM MAM ZMIERZYC TĄ LAMBADĘ I PRZEPŁYWKE ZWYKŁYM MIERNIKIEM ?? JAK TAK TO CO I JAK MAM USTAWIC NA MIERNIKU ?? po pierwsze nie krzyczymy STAG II, czyli podczas pracy na LPG nie są brane pod uwagę MAF i Lambada, a są brane pod uwagę podczas pracy na PB, czyli trzeba zmierzyć co i jak, opis na forum trzeba poszukać, a mierzymy zwykłym miernikiem ustawiając na zakres V, Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość razor33 Opublikowano 29 Czerwca 2011 Udostępnij Opublikowano 29 Czerwca 2011 Tą lambade to musze na rozgrzanym i załączonym silniku sprawdzic i przepływke tez , niewiem jakie napiecie powinno byc czy jest dobrze z przepływką i lambada . Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DINO Opublikowano 29 Czerwca 2011 Udostępnij Opublikowano 29 Czerwca 2011 na rozgrzanym reszta TU Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.