Gość ŁukaszR Opublikowano 29 Czerwca 2011 Udostępnij Opublikowano 29 Czerwca 2011 Witam Mam mały problem ze swoją Primerą P12 , rocznik 2002, benzyna 1.8 + gaz, a mianowicie - ostatnio przy używaniu kierunkowskazów automatycznie włącza mi się sygnał dźwiękowy - identyczny jest dla nie zapiętych pasów - na "lewym" jest ciągłe "pikanie", na "prawym" pojedyncze "piknięcie". Oddałem do warsztatu to mi powiedzieli że nie mają pojęcia skąd problem (niby konsultowali się też z serwisem NISSANA i też bez efektów), jedyne do czego doszli to to że przy wymianie żarówki na słabszą (praktycznie nie widoczną na drodze) dźwięk znika.. . Usterka jest do "przeżycia" i jeżeli to nie jest nic poważnego to można z tym jeździć , ale chciałbym jednak to naprawić tylko że nikt nie wie co się stało.. Z góry dzięki za porady. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DINO Opublikowano 29 Czerwca 2011 Udostępnij Opublikowano 29 Czerwca 2011 masz albo może montowałeś hak??? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość ŁukaszR Opublikowano 29 Czerwca 2011 Udostępnij Opublikowano 29 Czerwca 2011 masz albo może montowałeś hak??? nie, nie mam :/ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DINO Opublikowano 29 Czerwca 2011 Udostępnij Opublikowano 29 Czerwca 2011 a robiłeś coś ze światłami, może jakieś żarówki inne albo coś, bo taki objaw występuje podczas podczepienia, przyczepy, czyli masz większe obciążenie na światłach i wtedy aby kierman nie zapomniał o tym, że coś ciągnie właśnie pipczy przy kierunkach Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość ŁukaszR Opublikowano 29 Czerwca 2011 Udostępnij Opublikowano 29 Czerwca 2011 Dzięki za szybką odpowiedz Dino właśnie nic nie robiłem, wymieniałem tylko chłodnice.. i po tym , jak wyjechałem z warsztatu , zauważyłem taki problem (wcześniej tego nie było) . Serwisant mówił mi że jak zmienił żarówki na słabsze (duużo słabsze) to problem ustąpił.. więc coś jest nie tak.. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość pawel2881 Opublikowano 19 Listopada 2011 Udostępnij Opublikowano 19 Listopada 2011 Mam identyczny problem - proszę o pomoc Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość mirekg9 Opublikowano 19 Listopada 2011 Udostępnij Opublikowano 19 Listopada 2011 Ja sądzę, że gdzieś masz przebicie przy większym oporze. Ja bym szukał w okolicy chłodnicy, tam gdzie idą jakieś kabelki. Sam stwierdzileś że problem powstał po wymianie chłodnicy. Może kabelek przetarty lub masa. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Yankovich Opublikowano 24 Kwietnia 2016 Udostępnij Opublikowano 24 Kwietnia 2016 Witam. Mam ten sam problem. Włączając lewy kierunek włącza sie rownież sygnał dzwiękowy w rytmie kierunkowskazów (dzwiek podobny jak sygnał niezapiętych pasów). Prawy kierunkowskaz - sygnał włącza sie raz....i cisza....wszystko ok. Jezdziłem tak bo to mi nie przeszkadzało... jednak po jakimś czasie auto traciło na mocy i szarpało. Czytałem fora... i wg tego co znalazłem.... zrobiłem NOWĄ MASE w tylnych lampach. Auto jeździ juz OK. Ma moc itd jednak sygnał dzwiekowy nie ustąpił. Kombinowałem próbując różne zarówki. I co zauwazyłem.... Wsadzając żąrówke 5W brak sygnału dzwiekowego (jednak jest słabsza widoczność kierunku), wsadziłem tą sama żarówke do prawej lampy.... iiii kierunkowskaz miga bardzo szybko - jakby jedna żarówka była spalona. Co dalej sprawdzać bo nie mam pomysłu. Mógłbym znaleźć "brzeczek" i go wyeliminować... ale to nie jest usuniecie usterki.... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.