Gość Klaks Opublikowano 29 Czerwca 2011 Udostępnij Opublikowano 29 Czerwca 2011 Witam wszystkich forumowiczów. X trail SE 2009 2.0 dci 11000 km przebiegu. Czy spotkał się ktoś kiedyś ze zjawiskiem wyłączania się ESP podczas jazdy po asfaltowych równych drogach w momencie skręcania? Jaki może być powód takiej usterki? Podczas skręcania zapala się ESP OFF oraz lampka sygnalizująca poślizg. Obie lampki świecą się od momentu zapalenia do momentu wyłączenia silnika. Po ponownym przekręceniu stacyjki błąd się kasuje. W instrukcji napisali że może to być spowodowane prawie wszystkim:( We w Wrocławiu w serwisie nie potrafili nic na to poradzić. No komputerze nic nie wyszło więc rada pana z serwisu była: jeździć aż do całkowitego zaświecenia się obu lampek na stałe:(. Może ktoś wie co to jest i gdzie ewentualnie to naprawić (samochód na gwarancji). Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość psa1976 Opublikowano 1 Lipca 2011 Udostępnij Opublikowano 1 Lipca 2011 Jeśli domontowywali ci czujniki parkowania to tu może być problem. Zazwyczaj montują wyłącznik tylnych czujników w pustym oknie przy przycisku ESP i mogli przy tym uszkodzić ci wiązkę od ESP. Miałem podobny problem ze swoja TRELINKĄ, po ostrej walce wymienili mi całą wiązkę ESP ( nie da się sztukować) i problem zniknął. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Boric Opublikowano 14 Sierpnia 2012 Udostępnij Opublikowano 14 Sierpnia 2012 Witam wszystkich . Mam dokladnie ten sam problem co kolega Klaks z tym ze w modelu T30.Podczas jazdy na wprost nie ma problemu,jednak przy najmniejszej probie zmiany kierunku jazdy najpierw slychac dzwiek jak by "przeskakujacej sprezyny" (jak na moje ucho),ABS zaczyna hamowac po czym wlacza sie lampka ESP OFF i swieci lampka wskazujaca poslizg.Problem znika gdy recznie wylacze uklad ESP.Dodam ze takie akcje dzieje sie czy to na suchej,mokrej czy osniezonej nawiezchni. Problem z wiazka ESP jak u kolegi psa1976 odpada gdyz nie bylo nic domontowywane ani dokladane itp. Macie jakies pomysly,sugestie co jest nie teges?? Halo jest tam kto?? Nikt nie pomoze?? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.