Skocz do zawartości
Części Nissana - iParts.pl

Nie przełancza na gaz

Gość szopiczek

Rekomendowane odpowiedzi

Gość szopiczek

Witam. Może ktoś ma jakiś pomysł na zaistniały problem.

Wszystko chodziło jak najlepiej a pewnego ranka odpalam samochód. Chodzi na benzynie i czekam aż się przełączy na gaz. Po minucie słyszę charakterystyczne pyknięcie co oznacza że przełączyło się. Zapala się zielona lampka i raptem przełączył mi się z powrotem na benzynę z charakterystycznym dźwiękiem, sygnalizującym że nie ma gazu. :mellow: Tankowane było 20 litrów więc gaz jest.

Samochód Nissan Pick up, BRC sekwencja. Dodam że bezpieczniki wszystkie są ok,ale gazu nie ma w przewodach. Odkręciłam przewody przy filtrach i nie było w nich gazu. Kilka tygodni wcześniej zmieniałam flirty więc wiem,że z przewodów uciekł w tedy gaz za nim zamknął się zawór. Co może być przyczyną? :(

coś takiego może wystąpić kiedy masz ustawiony w programie sterownika gazowego serwis , ja miałem tak samo , musisz podłączyć się pod lapka

sprawdź cewkę przy zbiorniku, może + uciekł albo spalona i nie otwiera, serwis nei ma na to wpływu tylko pipczy po wyłączeniu auta

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...