kubaad Opublikowano 30 Czerwca 2011 Udostępnij Opublikowano 30 Czerwca 2011 Witam, ostatnio kolega zwrócił mi uwagę że przy zamykaniu tylnej szyby w moim 6-miesięcznym QQ silniczek jęczy niemiłosiernie. Po drugiej stronie podobnie lecz mniej. Czy u was jest podobnie czy mam się martwić? Wrażenie jest takie jakby się zamykała pod dużym obciążeniem i ledwo mogła je udźwignąć. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
castoro Opublikowano 30 Czerwca 2011 Udostępnij Opublikowano 30 Czerwca 2011 Witam, ostatnio kolega zwrócił mi uwagę że przy zamykaniu tylnej szyby w moim 6-miesięcznym QQ silniczek jęczy niemiłosiernie. Po drugiej stronie podobnie lecz mniej. Czy u was jest podobnie czy mam się martwić? Wrażenie jest takie jakby się zamykała pod dużym obciążeniem i ledwo mogła je udźwignąć. No - u mnie tego niema, musi być gdzieś jakiś opór, może coś wpadło w prowadnice szyby? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość popek3394 Opublikowano 30 Czerwca 2011 Udostępnij Opublikowano 30 Czerwca 2011 kolego większość z nas to przerabiało - czyszczenie prowadnic i po kłopocie na następne kilka tysięcy km. niestety w tym modelu od czasu do czasu należy powtarrzać czynność, oczywiście masz gwarancje także zgloś do aso, zrobią w kilkanascie minut Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Synkro Opublikowano 30 Czerwca 2011 Udostępnij Opublikowano 30 Czerwca 2011 No - u mnie tego niema, musi być gdzieś jakiś opór, może coś wpadło w prowadnice szyby? Niestety dopiero w zimie będziesz mial powody do obaw o tylne szyby. Co prawda u mnie w lecie tylne szyby działają dobrze ale już w zimie ledwo jadą w górę. I z tego co wiem nie jest to przypadek odosobniony. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Author53 Opublikowano 30 Czerwca 2011 Udostępnij Opublikowano 30 Czerwca 2011 kolego większość z nas to przerabiało - czyszczenie prowadnic i po kłopocie na następne kilka tysięcy km. niestety w tym modelu od czasu do czasu należy powtarrzać czynność, oczywiście masz gwarancje także zgloś do aso, zrobią w kilkanascie minut Tak tylko trzeba ich pilnowac bo czasami wpadna na pomysł posmarowania prowadnic olejem i dopiero sie zacznie zacinać Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
JACEK1952 Opublikowano 30 Czerwca 2011 Udostępnij Opublikowano 30 Czerwca 2011 Tak tylko trzeba ich pilnowac bo czasami wpadna na pomysł posmarowania prowadnic olejem i dopiero sie zacznie zacinać Po prostu trzeba co kilka dni kilkakrotnie otworzyć i zamknąć szyby z tyłu i przodu. Wszelkie takie mechanizmy lubią czasem popracować. A ponieważ jeżdzimy przeważnie z klimatyzacją włączoną, więc szyby i ich mechanizmy są "zastałe". pozdrawiam. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.