Skocz do zawartości
Części Nissana - iParts.pl

silnik benzynowy klekocze jak diesel

devi
 Udostępnij

Rekomendowane odpowiedzi

rzecz nie dotyczy co prawda Nissana tylko Saaba, ale ja nie jestem forumowiczem Saaba.

Tak więc proszę o wybaczenie, że to nie nissan ;)

Chodzi o to , że przy większym wysiłku silnik zaczyna klekotać jak diesel.

Spotkaliście się z czymś takim ?

rzecz nie dotyczy co prawda Nissana tylko Saaba, ale ja nie jestem forumowiczem Saaba.

Tak więc proszę o wybaczenie, że to nie nissan ;)

Chodzi o to , że przy większym wysiłku silnik zaczyna klekotać jak diesel.

Spotkaliście się z czymś takim ?

Devi temat bardziej do hyde parku:P

w alfowskich T.S-ach padające wariatory dawały charakterystyczny klekot :P

tu cos o stukach w saabie ?

http://manager.money.pl/styl/grupy/pl-misc-samochody/stuki-w-silniku-2-0t-saab-9-3--222667-p7.html

Pzdr

Mozliwe, ze to siatka dystrakcyjna dyferencjału wstecznego się odkleiła :P

A na serio ja bym sie skłonił ku kolektorowi ssącemu, jeśli ma plastikowy srodek mógł sie poprostu wytrzeć i ma luzy. Miałem tak w Vectrze, a przecież Saab to taki szwedzki opel od GM.

Edytowane przez utaszo

• 4 tygodnie później...

Mozliwe, ze to siatka dystrakcyjna dyferencjału wstecznego się odkleiła :P

A na serio ja bym sie skłonił ku kolektorowi ssącemu, jeśli ma plastikowy srodek mógł sie poprostu wytrzeć i ma luzy. Miałem tak w Vectrze, a przecież Saab to taki szwedzki opel od GM.

Ciekawa sprawa. Po półtora miesiąca, jak ten Saab klekotał tak nagle przestał klekotać. Wczoraj lało cały dzień i jechałem w ulewie a potem nalałem trochę paliwa na Statoil (a zwykle na Neste). Czyżby paliwo ?

A może woda ? wcale nie żartuję - kiedyś jechałem dieslem z turbiną i była ulewa, coś się nalało do turbiny chyba i przez godzinę w ogóle nie działała, po ponownym odpaleniu odetkała się ale od tej pory gwizdała...

czas przesiąść się do terenówki z wlotem powietrza ponad kabiną...

tak przy okazji - tak z rok temu była też potężna ulewa i w całej okolicy ludzie poutykali w samochodach, który się potopiły. Ja jechałem zetką i bez problemu dojechałem do domu, pomimo iż woda sięgała mi oczywiście powyżej progów...

Edytowane przez devi

Ciekawa sprawa. Po półtora miesiąca, jak ten Saab klekotał tak nagle przestał klekotać. Wczoraj lało cały dzień i jechałem w ulewie a potem nalałem trochę paliwa na Statoil (a zwykle na Neste). Czyżby paliwo ?

Czyli, że jednak to nie siatka dyferancjału... :-(

A może woda ? wcale nie żartuję - kiedyś jechałem dieslem z turbiną i była ulewa, coś się nalało do turbiny chyba i przez godzinę w ogóle nie działała, po ponownym odpaleniu odetkała się ale od tej pory gwizdała...

czas przesiąść się do terenówki z wlotem powietrza ponad kabiną...

tak przy okazji - tak z rok temu była też potężna ulewa i w całej okolicy ludzie poutykali w samochodach, który się potopiły. Ja jechałem zetką i bez problemu dojechałem do domu, pomimo iż woda sięgała mi oczywiście powyżej progów...

350Z - Car of the wet year!!! :)

Ja jechałem zetką i bez problemu dojechałem do domu, pomimo iż woda sięgała mi oczywiście powyżej progów...

Ja tam takich kałuż nie zauważam :whistle:

co zabawne albo i nie - we wtorek miałem egzamin na moto i... olałem go :P deszcz napiedzielał przez całą noc - a dzień wcześniej śmigałem moto slalomem między kałużami to pomyślałem po co mam się wygłupiać jak następnym razem może trafię dobrą pogodę :devil:

co zabawne albo i nie - we wtorek miałem egzamin na moto i... olałem go :P deszcz napiedzielał przez całą noc - a dzień wcześniej śmigałem moto slalomem między kałużami to pomyślałem po co mam się wygłupiać jak następnym razem może trafię dobrą pogodę :devil:

poczekam aż wyprodukują zetkę SUV ;)

nie śmiałem tego sugerować - FXior nie dość, że bazuje na płycie podłogowej 350z ( tak jest!) to mocowo i wyczynowo przypomina 350 ;) Taki zapasiony Zetor :P

my też nie ;) hehe ;):) tu wleci tam wyleci hahahaha :D:D

haha

Pzdr

Edytowane przez worm#21