Gość rapror1986 Opublikowano 3 Lipca 2011 Udostępnij Opublikowano 3 Lipca 2011 Witam. Zastanawiam się nad wymiana silnika w primerze p10 2.0d na 2.0 16v. Czy ktoś może się interesuje ile taka przyjemność kosztuje? I czy jest tak jak myślę że półosie powinny pasować od teraźniejszego silnika. Oraz co bym musiał kupić poza samym silnikiem. Pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bogdi Opublikowano 3 Lipca 2011 Udostępnij Opublikowano 3 Lipca 2011 czy to jakiś kawał lub test, no ale .... zacznijmy od początku, masz diesla a chcesz benzynę, więc... - do wymiany układ zasilania, czyli pompa paliwa, filtry, przewody - układ elektryczny - układ elektroniczny i jak się nie mylę również układ hamulcowy (w benzynie jest inny), przypuszczam, że skrzynia też ma inne przełożenia, więc pomyśl czy nie warto kupić inne auto Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość rapror1986 Opublikowano 3 Lipca 2011 Udostępnij Opublikowano 3 Lipca 2011 Z tego co wiem to układ hamulcowy jest ten sam jak i zawieszenie silnika w 2.0 16v i 2.0d No ale może masz racje żeby poszukac innego auta. Tylko że to mi sie bardzo podoba a ciężko znaleźć takie z dobrym silnikiem i ze zdrowymi blachami. Pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
krzysiek1958 Opublikowano 3 Lipca 2011 Udostępnij Opublikowano 3 Lipca 2011 Ewentualna zmiana nie ma sensu ekonomicznego przynajmniej dla mnie. Olej napedowy zawsze bedzie tanszy a o zuzyciu 5l/100km to przy tej benzyce to zapomnij. Moge sie tylko domyslac ze chodzi CI o to aby autko mialo wiecej mocy . Dlatego chcesz zmienic . Naprawde sie dwa razy zastanow. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość rapror1986 Opublikowano 3 Lipca 2011 Udostępnij Opublikowano 3 Lipca 2011 heh. Byłoby miło gdyby palił 5L. Niestety wciągnie 7 i to przy normalnej jezdzie po miescie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Tofu Opublikowano 4 Lipca 2011 Udostępnij Opublikowano 4 Lipca 2011 ode mnie by sie dało taki zestaw dostać ale skrzynię musisz zmienić tak czy inaczej ... a za tym idzie chyba kwestia ośki łącznie z przegubami ... wiążka elektryczna do ECu Ecu przekaźniki no sporo roboty ... dać sie da ale silnik moze znajdziesz za 1000 zł goły kolektory zmiana wydechu ...jeszcze ,,, pompa paliwa skrzynia 300-400 zł przeguby z ośkamu może po 150 zł ecu 100 zł wiązki trudno wyczuć .... to tak na najlepiej poszukaj anglika kpletnego ,,, Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.