Gość lukaszwis Opublikowano 3 Lipca 2011 Udostępnij Opublikowano 3 Lipca 2011 Witam, Auto: N16 2001 rok benzyna 1.5 Posiadam podłączenie ELM327 i program PCMSCAN , nie chce połączyć sie z autem: Wyskakuje: 16:13:26.022] Checking COM2... [16:13:28.062] Found ELM interface on COM2! [16:13:31.665] Switching to 115200 baud. [16:13:32.464] Pomyślnie połączono z OBD-II! [16:13:32.464] Pobieranie VIN... [16:13:32.873] Wykrywanie informacji o pojeździe... [16:13:34.390] Wykryto 0 modułów na płycie. [16:13:34.390] Zakończono wykrywanie informacji o pojeździe. [16:13:37.828] Vehicle connection has been lost. Reconnecting... Próbowałem zmieniać COM itp i nic nie działa... niby łączy z autem ale po chwili rozłącza. Rozwiązał ktoś juz taki problem ?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DINO Opublikowano 3 Lipca 2011 Udostępnij Opublikowano 3 Lipca 2011 a port masz dobrze skonfigurowany?? PCMSCAN oryginalny, czy crak??? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość lukaszwis Opublikowano 3 Lipca 2011 Udostępnij Opublikowano 3 Lipca 2011 a port masz dobrze skonfigurowany?? PCMSCAN oryginalny, czy crak??? porty sa dobrze, no bo wykrywa na COM2. Crack, ale probowałem rózne wersje i inne programy. a mam złacze Elm 327 1.4 diody się świecą. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DINO Opublikowano 3 Lipca 2011 Udostępnij Opublikowano 3 Lipca 2011 zainstaluj darmowy ScanTool.net i sprawdź czy fejs się łączy, jak masz go zainstalowanego?? sterowniki z netu czy płyty?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość lukaszwis Opublikowano 3 Lipca 2011 Udostępnij Opublikowano 3 Lipca 2011 zainstaluj darmowy ScanTool.net i sprawdź czy fejs się łączy, jak masz go zainstalowanego?? sterowniki z netu czy płyty?? Mam Windowsa 7 wiec automatycznie sterowniki zainstalował, i ustawienia standardowe. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DINO Opublikowano 3 Lipca 2011 Udostępnij Opublikowano 3 Lipca 2011 zainstaluj ten program co pisałem wyżej i sprawdź czy się połączy, sprawdź też czy prędkości są prawidłowe przy porcie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość lukaszwis Opublikowano 4 Lipca 2011 Udostępnij Opublikowano 4 Lipca 2011 (edytowane) ok jutro zainstraluje a jakie powinny byc prędkości ? dalej to samo, niby laczy z autem i po chwili conection time out, ScanTool.net for Windows v1.21 nie łaczy ok jutro zainstraluje a jakie powinny byc prędkości ? dalej to samo, niby laczy z autem i po chwili conection time out, ScanTool.net for Windows v1.21 nie łaczy wyskakuje : Your device does not appeabr to be a geniunie ElmScan 5 , Due to thier poor quality and high support cost , ELM 327 clones are not longer supported. Działa komuś w Almerze n16 2001r, Elm 327 ?? Edytowane 4 Lipca 2011 przez lukaszwis Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DINO Opublikowano 4 Lipca 2011 Udostępnij Opublikowano 4 Lipca 2011 działa Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość lukaszwis Opublikowano 5 Lipca 2011 Udostępnij Opublikowano 5 Lipca 2011 działa a co masz w ustawieniach , portu com ?? zrobisz screna ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DINO Opublikowano 5 Lipca 2011 Udostępnij Opublikowano 5 Lipca 2011 proszę fejs zamontowany z automatu bo stawiałem windę od nowa Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość lukaszwis Opublikowano 6 Lipca 2011 Udostępnij Opublikowano 6 Lipca 2011 dzieki to masz wszystko dobrze niestety cos umnie nie działa. dzieki to masz wszystko dobrze niestety cos umnie nie działa. ma ktos program ScanMaster-ELM v2.1 pelna wersje ?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pablo2311 Opublikowano 6 Lipca 2011 Udostępnij Opublikowano 6 Lipca 2011 dzieki to masz wszystko dobrze niestety cos umnie nie działa. ma ktos program ScanMaster-ELM v2.1 pelna wersje ?? Poszło na PW Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość lukaszwis Opublikowano 10 Lipca 2011 Udostępnij Opublikowano 10 Lipca 2011 Poszło na PW dzieki , juz działa na innym programie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi