Gość magg Opublikowano 3 Lipca 2011 Udostępnij Opublikowano 3 Lipca 2011 Witam. Posiadam Nissana Qashqaia 1.6 od 2008 roku i ostatnio zaczęły się z nim dziać różne dziwne rzeczy. Pierwsza rzeczy był piszczący pasek który wymieniłem w ASO. Od niedawna zdarza się słyszeć skrzynie biegów. Od początku niektóre biegi wchodziły dość ciężko. Teraz czasem zaczyna gwizdać i szarpać od czasu do czasu raz nawet zablokowała się na biegu jałowym i nie mogłem wrzucić żadnego biegu po chwili się odblokowała. Mówiłem o tym w ASO ale oni pierwszy raz o czymś takim słyszą i trzeba by było zostawić auto na dłuższy czas. Może ktoś miał podobny problem? Następną rzeczą jest zepsuty przyciska od otwierania szyb od strony pasażera. W ASO powiedzieli mi za niego 170zł ponieważ gwarancja już minęła a na allegro widze po 30zł. Można to samemu wymienić? Dziękuje z góry za porady. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
arti5c Opublikowano 3 Lipca 2011 Udostępnij Opublikowano 3 Lipca 2011 Musisz zobaczyć jak wygląda wyjęcie tego przycisku w drzwiach, najprawdopodobniej podwadza się go i wyciąga do góry wraz z kablami podłączony przez wtyk. Przynajmniej tak było w renówce gdzie to wymieniałem, a tu musiałbym iść do garażu by to sprawdzić. Prawdopodobnie mocowanie jest takie samo na wcisk. Wymiana wiec prosta wyjmujesz jeden wkładasz drugi przełączając wtyki tak jak powinny być. Zresztą na pewno inaczej ich nie da się podłączyć bo ograniczą to prowadnice w rowkach. Sprawdź to i na pewno spokojnie da się radę samemu to wymienić. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.