elltry Opublikowano 4 Lipca 2011 Udostępnij Opublikowano 4 Lipca 2011 Witam Mam takie pytanie o wykresy spalania a dokładniej ich prezentowanie w Waszych Żukach. Wydaje mi się że u mnie jest odwrócona skala – logicznym wydaje się być że podziałka na skali zwiększa się z dołu do góry (na dole 0 a na górze 20). Średnie spalanie komputer pokazuje na poziomie około 7 litrów więc na prezentowanym wykresie na nie byłby to kolorowy "słupek" a szare pole ponad nim Spójrzcie na foto – obrazowo dużo łatwiej to zrozumieć o co mi chodzi. Czy u Was też tak to wygląda ?? Pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
elltry Opublikowano 5 Lipca 2011 Autor Udostępnij Opublikowano 5 Lipca 2011 Strider - mogłoby nawet mieć jakiś sens to co piszesz (dziwny bo dziwny ale jednak) gdyby nie to, że w instrukcji Żuka jest rysunek z podziałką wyskalowaną w klasyczny sposób (zero na dole, 20 na górze)... Dlatego zapytałem więc na forum jak jest w rzeczywistości - wniosek będzie jeden - albo ja mam jakiś wybrakowany egzemplarz albo książka wprowadza w błąd. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
xxyy777e Opublikowano 5 Lipca 2011 Udostępnij Opublikowano 5 Lipca 2011 elltry ja mam tak samo. Zupełnie bez sensu jest ten wskaźnik, mało czytelny. Najlepszy test na spalanie to: zatankować do pełna / podzielic przez liczbe przejechanych kilometrów Wyjdzie dokladniejsze spalanie niż to co wskazuje komputer. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Seewolf Opublikowano 8 Lipca 2011 Udostępnij Opublikowano 8 Lipca 2011 Strider - mogłoby nawet mieć jakiś sens to co piszesz (dziwny bo dziwny ale jednak) gdyby nie to, że w instrukcji Żuka jest rysunek z podziałką wyskalowaną w klasyczny sposób (zero na dole, 20 na górze)... Dlatego zapytałem więc na forum jak jest w rzeczywistości - wniosek będzie jeden - albo ja mam jakiś wybrakowany egzemplarz albo książka wprowadza w błąd. Myślę że kolega Strider ma 100% racji tym bardziej że to się nazywa Fuel Economy Record. Jest to bardzo logiczne - im wyższy słupek tym lepszy rekord . Często w instrukcjach są błędy i w tym wypadku chyba właśnie tak jest. Być może rysunek w instrukcji pochodzi z jakiejś pierwotnej wersji softu którą później zmienono, a rysunek został... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Baginek Opublikowano 27 Grudnia 2011 Udostępnij Opublikowano 27 Grudnia 2011 No tak.... ale zauważcie że jest to zrobione analogicznie do tego wykresu (chwilowego) głównego tego z tymi gwiazdkami im bardziej niebieskie tym spalanie mniejsze i im więcej gwiazdek tym lepiej. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość afrowawa Opublikowano 29 Grudnia 2011 Udostępnij Opublikowano 29 Grudnia 2011 Oglądajcie ten filmik od 2:00 - inaczej wygląda wykres palania... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Navkol Opublikowano 16 Stycznia 2013 Udostępnij Opublikowano 16 Stycznia 2013 Pamiętajcie, że EU to nie "pępek świata". My jesteśmy przyzwyczajeni do podawania spalania "l/100 km" natomiast w wielu regionach świata podaje się "MPG - miles per gallon" i wówczas ma to sens. BTW: fajna animacja. Szkoda tylko, że w naszych Żukach nie jest oferowany "szyber" Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
xxyy777e Opublikowano 17 Stycznia 2013 Udostępnij Opublikowano 17 Stycznia 2013 Szyber jest oferowany, musisz zamawiać furę w kompletacji na USA Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ArtekR Opublikowano 27 Marca 2016 Udostępnij Opublikowano 27 Marca 2016 Witam Mam takie pytanie o wykresy spalania a dokładniej ich prezentowanie w Waszych Żukach. Wydaje mi się że u mnie jest odwrócona skala – logicznym wydaje się być że podziałka na skali zwiększa się z dołu do góry (na dole 0 a na górze 20). Średnie spalanie komputer pokazuje na poziomie około 7 litrów więc na prezentowanym wykresie na nie byłby to kolorowy "słupek" a szare pole ponad nim Spójrzcie na foto – obrazowo dużo łatwiej to zrozumieć o co mi chodzi. Czy u Was też tak to wygląda ?? Pozdrawiam to jest wykres ekonomiki jazdy a nie spalania - tam jest to napisane. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.