Gość Grzech Opublikowano 5 Lipca 2011 Udostępnij Opublikowano 5 Lipca 2011 Witam, coś mi puka, chodź może bardziej robi taki "klak" przy ruszaniu albo jadąc z jednostajną prędkością gdy nacisnę na gaz. Nie potrafię ocenić z której strony z przodu:( Co to może być? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jasio_ciaputek Opublikowano 5 Lipca 2011 Udostępnij Opublikowano 5 Lipca 2011 zacznij od sprawdzenia łożysk, podnieś przód samochodu i zobacz czy są luzy w kołach. Ja tak właśnie miałem u siebie. Jak dodawałem gaz i puszczałem to właśnie było takie "klik" słychać. Myślałem, ze to przegub wewnętrzny, bo są na nim malutkie luzy. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Grzech Opublikowano 5 Lipca 2011 Udostępnij Opublikowano 5 Lipca 2011 A to możliwe bo któreś przednie łożysko zaczyna huczeć. Nie wiedziałem, że to może mieć związek. Ciekawe które teraz bo w zeszłym roku wymieniałem chyba prawe i sworzeń. zacznij od sprawdzenia łożysk, podnieś przód samochodu i zobacz czy są luzy w kołach. Ja tak właśnie miałem u siebie. Jak dodawałem gaz i puszczałem to właśnie było takie "klik" słychać. Myślałem, ze to przegub wewnętrzny, bo są na nim malutkie luzy. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jasio_ciaputek Opublikowano 5 Lipca 2011 Udostępnij Opublikowano 5 Lipca 2011 A to możliwe bo któreś przednie łożysko zaczyna huczeć. Nie wiedziałem, że to może mieć związek. Ciekawe które teraz bo w zeszłym roku wymieniałem chyba prawe i sworzeń. jak ostro skręcasz w lewo to huczy prawe i odwrotnie. Siły nacisku działają...Tak najłatwiej sprawdzić. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tomaszczecin Opublikowano 5 Lipca 2011 Udostępnij Opublikowano 5 Lipca 2011 Mam podobne pytanie. Przy dodawaniu gazu słychać taki dziwny dźwięk jak by ktoś prętem po jezdni/chodniku szurał.Co to może być,bo chyba nie tłumik na wydechu?? Tylko podczas dodawania gazu takie coś jest.Musze do mechanika zajechać i sprawdzić wkrótce. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość logis Opublikowano 6 Lipca 2011 Udostępnij Opublikowano 6 Lipca 2011 Witam, coś mi puka, chodź może bardziej robi taki "klak" przy ruszaniu albo jadąc z jednostajną prędkością gdy nacisnę na gaz. Nie potrafię ocenić z której strony z przodu:( Co to może być? Luzy w zawieszeniu,przeguby,luz międzyzębny mechanizmu różnicowego.Bez sprawdzenia na kanale i tak sie nie dowiesz. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.