czester15.30 Opublikowano 6 Lipca 2011 Udostępnij Opublikowano 6 Lipca 2011 Mam pecha micra K12 20 000 km. , jeszcze nie cały rok na gwarancji i zapaliła się żółta kontrolka silnika i nie chce gasnąć . Jutro będę dzwonił do serwisu i umawiał się na następny tydzień . Co to może być ? Czyżby łańcuszek ? Odłączać akumulator i sprawdzać czy zgaśnie ? Czy czekać do wizyty w serwisie ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
michal801 Opublikowano 6 Lipca 2011 Udostępnij Opublikowano 6 Lipca 2011 Czekaj niech sprawdza moze nic a moźe coś poważnego. Jest ponad 2000 kodów błędów więc trudno powiedzieć co moe byc przyczyą. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
czester15.30 Opublikowano 9 Lipca 2011 Autor Udostępnij Opublikowano 9 Lipca 2011 Czekaj niech sprawdza moze nic a moźe coś poważnego. Jest ponad 2000 kodów błędów więc trudno powiedzieć co moe byc przyczyą. Ok umówiłem się w tą sobotę . Sądzę , że bez łaski powinni dać wydruk z komputera . Mam rację ? Napiszę co to za błędy . Czekaj niech sprawdza moze nic a moźe coś poważnego. Jest ponad 2000 kodów błędów więc trudno powiedzieć co moe byc przyczyą. Okazało się : sonda lambda druga przy katalizatorze ( za duże napięcie 2.49 V ? ) Błąd ECM HO2S2 (B1) Samochód na gwarancji ,muszą wstawiać orginalne części , mają tylko zamienniki , we środę dotrze orginalna część , mają wymienić . Koszt wymiany orginalnej wyszedłby 1000 zł. Samochód był podnoszony , mechanik sprawdzał wizualnie czy nie przetarł się przewód , nic takiego nie stwierdził . Wykasował błąd , mówił , że po 12 km . zapali się kontrolka , ale przejechałem 108 km i nic . Orientacyjne spalanie : Przejechałem 216 km , spaliłem około 11,38 l. wysokooktanowej co daje 5,268 litra na 100 km. Obsługa w serwisie OK. Edytuję : błąd chyba HO2S2 (B1) , grom wie w tabeli jest podane przy : HO2S1(B1) --- 0.06 V HO2S2(B1) --- 2.49 V Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
michal801 Opublikowano 9 Lipca 2011 Udostępnij Opublikowano 9 Lipca 2011 Na szczęście 1000 zostaje w kieszeni. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Elzbieta Opublikowano 26 Sierpnia 2011 Udostępnij Opublikowano 26 Sierpnia 2011 Mam wielka prosbe.Czy ktos z forumowiczow moglby mi pomoc...?Wmojej micra zapalila sie zolta kontrolka silnika, po skanowaniu silnika wyszedl blad P1706, jest to cos zwiazane z automatyczna skrzynia biegow...nadmieniam ze moja micra jest z wersja manualna.Po za tym obroty ma rowne i zadnych innych niepokojacych obiawow.Bardzo prosze o rade bo w srvisie chca wymieniac i sade Lambda ,przeplywomierz i rozrzad... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
michal801 Opublikowano 26 Sierpnia 2011 Udostępnij Opublikowano 26 Sierpnia 2011 P1706 - PNP switch, trzeba wymienic czujnik położenia neutralnego w skrzyni, to ten sam co od swiatła wstecznegoale dla pewności można sprawdzić wiązke ale mało prawdopodobne że wiązka jest uszkodzona. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
czester15.30 Opublikowano 26 Sierpnia 2011 Autor Udostępnij Opublikowano 26 Sierpnia 2011 Mam wielka prosbe.Czy ktos z forumowiczow moglby mi pomoc...?Wmojej micra zapalila sie zolta kontrolka silnika, po skanowaniu silnika wyszedl blad P1706, jest to cos zwiazane z automatyczna skrzynia biegow...nadmieniam ze moja micra jest z wersja manualna.Po za tym obroty ma rowne i zadnych innych niepokojacych obiawow.Bardzo prosze o rade bo w srvisie chca wymieniac i sade Lambda ,przeplywomierz i rozrzad... Co to za serwis ? . Czy chcą w bezczelny sposób obrobić klienta z kasy ? Jeden konkretny błąd i tyle różnych przyczyn . Takie naciąganie i oszustwo jest karalne , możesz im to powiedzieć. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Elzbieta Opublikowano 27 Sierpnia 2011 Udostępnij Opublikowano 27 Sierpnia 2011 P1706 - PNP switch, trzeba wymienic czujnik położenia neutralnego w skrzyni, to ten sam co od swiatła wstecznegoale dla pewności można sprawdzić wiązke ale mało prawdopodobne że wiązka jest uszkodzona. Wielkie dzieki w poniedzialek bede u swojego mechanika.Jeszcze raz dzieki Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.