Gość MarioemP10 Opublikowano 7 Lipca 2011 Udostępnij Opublikowano 7 Lipca 2011 Witam.Panowie co robić urwała się śruba w sankach i nie trzyma drążka, prawa strona trochę siadła.Wymieniał ktoś sanki sam w P10 .Jak na fotce się przyjrzeć to widać defekt. Proszę o opinie i porady. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wojtek2812 Opublikowano 7 Lipca 2011 Udostępnij Opublikowano 7 Lipca 2011 Jeśli jest taka możliwość spróbuj dospawać nakrętkę i wykręcić tylko nie bezpośrednio po spawaniu, odczekaj chwilę by spaw przestygł bo inaczej od razu ukręcisz nakrętke Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tymin Opublikowano 7 Lipca 2011 Udostępnij Opublikowano 7 Lipca 2011 Idż do sklepu narzędziowego albo hipermarketu, kup wykrętaki. Zestaw kosztuje kilkanaście złotych. Mają lewy gwint więc wkręcając w wywiercony otwór będziesz automatycznie wykręcał pozostałości śruby. Jeśli nie da rady, napunktuj centralnie w środku i rozwiercaj coraz większym wiertłem , a na koniec przegwintuj odpowiednim gwintownikiem. Spokojnie dasz radę - robiłem parę razy z dobrym skutkiem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
paweleknowakowski Opublikowano 7 Lipca 2011 Udostępnij Opublikowano 7 Lipca 2011 albo rozwiercać śrubę coraz większym wiertłem i wydłubać resztę śruby. oo.. właśnie kolega mnie ubiegł Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
nice-wawa Opublikowano 7 Lipca 2011 Udostępnij Opublikowano 7 Lipca 2011 Ja wymieniałem w P11 sanki więc podobnie jak w P10. Odkręcasz dolna belkę z poduszkami , maglownicę od sanek , łapy wahaczy dolnych , drążek stabilizatora i powinno wyjść chyba że o czymś zapomniałem . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
krzysiek1958 Opublikowano 8 Lipca 2011 Udostępnij Opublikowano 8 Lipca 2011 Widac ze ta sruba urwana jest tak ze nie przyspawasz nakretki do odkrecenia. Druga sprawa to taka ze ta sruba nie jest zwykla sruba 5,8 tylko to jest sruba twarda 8.8 albo 10.9 . Wiec do wywiercenia beda potrzebne naprawde dobre wiertla .Wiesz ja nie mam warsztatu mechamicznego i nie sa to moje pieniadze ale lepiej daj to do mechanika . Chyba ze sam jestes mechanikiem ale wtedy bys sie nie pytal o takie rzeczy . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość MarioemP10 Opublikowano 9 Lipca 2011 Udostępnij Opublikowano 9 Lipca 2011 Dzięki za porady dałem do mechanika rozwiercił i wymienił tak jak pisaliście obydwie śruby koszt 60 zł,ale ja myślałem że to przez to stuka i piszczy a tu sie okazało że półoś do wymiany jednym słowem jak nie urok to sraka. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
paweleknowakowski Opublikowano 10 Lipca 2011 Udostępnij Opublikowano 10 Lipca 2011 przez półoś stuka i piszczy ?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość MarioemP10 Opublikowano 10 Lipca 2011 Udostępnij Opublikowano 10 Lipca 2011 Tak,dokładnie w przegubie wewnętrznym,jak auto się rozgrzeje to piszczy niesamowicie i jak by tego było mało lata jakby kulka jakaś.Mechanik zakręcił kołem i mi pokazał. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
paweleknowakowski Opublikowano 10 Lipca 2011 Udostępnij Opublikowano 10 Lipca 2011 w przegubie są kulki. może trzeba wymienić przegub wewnętrzny a nie całą półoś. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość MarioemP10 Opublikowano 11 Lipca 2011 Udostępnij Opublikowano 11 Lipca 2011 Można przegub ale przegub 200 zł a cała półoś 270 na allegro.Poszukam jakiejś dobrej używki,kolega z forum coś ma. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi