Gość Primera.SLX.99 Opublikowano 6 Sierpnia 2005 Udostępnij Opublikowano 6 Sierpnia 2005 Witam. Nie podświetla mi się panel klimatyzacji czyli wszystkie pokrętła oraz przyciski. Tylko dioda właczenia A/C oraz zamknięcia obiegu działa. Jak to naprawić? Jakie tam się znajdują żarówki? Pozdrawiam Nissan Primera SLX P11 1.6 99' Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Dżodżo Opublikowano 6 Sierpnia 2005 Udostępnij Opublikowano 6 Sierpnia 2005 W dziale "zrob to sam" na stronie glownej www.nissanklub.pl jest opis jak rozebrac wszystko, ale w P10, byc moze w P11 jest podobnie. POZDRAWIAM..... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Maciek C Opublikowano 7 Sierpnia 2005 Udostępnij Opublikowano 7 Sierpnia 2005 Hmm, u mnie w P11 96 były żarówki takie jak w panelach od radioobbiorników... Ale wiem jedno, świeciły 1,5 miesiąca po wymianie i padły Żarówki sprzedawane w sklepach elektronicznych, to tandeta, nie wytrzymuje wstrząsów itp... U mnie zmieniłem na białe diody SMD, było trochę zabawy, ale już mam spokój do końca dni mojego auta Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kristobal Opublikowano 8 Sierpnia 2005 Udostępnij Opublikowano 8 Sierpnia 2005 Witam.Nie podświetla mi się panel klimatyzacji czyli wszystkie pokrętła oraz przyciski. Tylko dioda właczenia A/C oraz zamknięcia obiegu działa. Jak to naprawić? Jakie tam się znajdują żarówki? Pozdrawiam Nissan Primera SLX P11 1.6 99' Mogę podpowiedzieć Ci jak wymienić żaróweczki w przyciskach A/C i obiegu (w pokrętłach jeszcze nie wymieniałem). Demontujesz konsolę środkową: http://www.nissanklub.pl/zrob_sam.php?pid=...cid=3&tid=7 następnie odkręcasz panel klimatyzacji (4 śruby) i w tym momencie będzie Ci potrzebna pomoc drugiej osoby. Przechylasz panel do dołu, a kolega podważa srubokrętem (z tyłu panela) zaczep, żeby wysunąć przycisk do przodu. Jak już masz przycisk wysunięty odpinasz kostkę. Za pomocą płaskiego śrubokręta odkręcasz o 90 stopni oprawkę z żaróweczką. Żaróweczkę kupiłem w sklepie elektronicznym (12V) i za pomocą pensenty zawinąłem druciki. Żarówkę wkładasz na miejsce i montujesz w odwrotnej kolejności. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Primera.SLX.99 Opublikowano 17 Sierpnia 2005 Udostępnij Opublikowano 17 Sierpnia 2005 Akurat żaróweczki w przyciskach działają idealnie. Już odkręciłem ten panel cały. I oglądałem ten biały moduł od klimy i nie mam pojecia jak sie do niego dostać żeby wymienić te żarówki :? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Primera.SLX.99 Opublikowano 21 Sierpnia 2005 Udostępnij Opublikowano 21 Sierpnia 2005 http://img394.imageshack.us/img394/4760/32hg.jpg Na zdjęciu jest zaznaczony na czerwono ten panel o którym mówie i który mi się cały nie podświetla. Nikt tego nigdy nie rozkręcał? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dck Opublikowano 19 Kwietnia 2012 Udostępnij Opublikowano 19 Kwietnia 2012 Witam. Wiem zadam debilne pytanie ,ale wole sie upewnic zanim rozkopie pół kokpitu - zgasła mi lampka klimy , wiem ze jest do wymiany, zna ktos moze kod oznaczenia tej micro lampki ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.