Skocz do zawartości
Części Nissana - iParts.pl

Strzelanie w przednim zawieszeniu po wymianie sprężyn na MTS'y

Gość SilverN15

Rekomendowane odpowiedzi

Gość SilverN15

Witam. Jestem nowy na forum wiec jeśli w złym miejscu założyłem temat to sorry. Mam problem z przednim zawieszeniem. Posiadam Nissan Almere N16 2.2 Di przed FL i ostatnio nabyłem sprężynki progresywne -30/-40 dedykowane do tego modelu (firmy MTS Technik). I mój problem polega na tym ze w przodzie coś dziwnie strzela przed założeniem sprężyn było wszystko ok. jest to dziwny dźwięk jak by jakiś trzask pojawia się na nierównościach. Podejrzewam ze może to być spowodowane przemieszczaniem sie sprężyny. Jeśli ktoś ma jakiś pomysł jak to rozwiązać to proszę o odpowiedz.

PS. Wymieniałem to sam wiec mogłem coś po kićkać. A i słyszałem o patacie z gumową rurka nasuwane na 2-3 zwoje od dołu czy to może pomóc ??

Nikt naprawdę nie zna żadnego patentu na ten problem ?? każda odpowiedz mile widziana POMOCY!!!!!!!!!!

• 2 tygodnie później...

czy napewno wszystko dobrze jest podokrecane ,czy na 100% dokręciłes dobrze gorną nakrętke macpersona??no i czy to strzelanie pojawia sie tylko przy jeździe czy moze tylko przy kręceniu kierownicą??

nawet jesli zwoje dobijają do siebie to nie będzie tego słychać na dziurach i wezyk poza tymże ochroni przed obdzieraniem lakieru ro nic tu nie zmieni... moim zdaniem coś jest albo niedokręcone albo żle poskładane. moze spręzyna nie siedzi idealnie w gnieździe..

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...