jarek walewski Opublikowano 8 Lipca 2011 Udostępnij Opublikowano 8 Lipca 2011 Mam problem wymieniłem olej tylko,że pomyliłem się a kartka była zmyta i wlali mi syntetyk zamiast pół.Chciał bym uniknąć ponownej wymiany a czy grozi to czymś poważnym? Mobil z 10 nz 5w Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
manix Opublikowano 8 Lipca 2011 Udostępnij Opublikowano 8 Lipca 2011 Mam problem wymieniłem olej tylko,że pomyliłem się a kartka była zmyta i wlali mi syntetyk zamiast pół.Chciał bym uniknąć ponownej wymiany a czy grozi to czymś poważnym? Mobil z 10 nz 5w Niczym,kiedyś przy samochodach z dużym przebiegiem zmiana z mineralnego na syntetyk była groźba wyplukania uszczelnień.Teraz to już nie grozi(tym bardziej że miałeś pół-syntetyk).Masz po prostu lepszy i droższy olej(bo myślę że parametry lepkościowe i.t.p.zachowali) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jarek walewski Opublikowano 10 Lipca 2011 Autor Udostępnij Opublikowano 10 Lipca 2011 Tak też już wyczytałem gdieś indziej,lepkość ta sama a ten co wlałem jest dodatkowo lepszy na nisższe temp,w sam raz na lato. Dzięki pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.