Gość nisczaD Opublikowano 10 Lipca 2011 Udostępnij Opublikowano 10 Lipca 2011 Witam wszystkich i mam pytanko: Czy ktoś wie jaki można by było zaadaptować wentylator (z jakiego modelu oczywiście) jako ten dodatkowy ze zrobionym pstryczkiem elektryczkiem na desce rozdzielczej. Pytam się ponieważ po moich ostatnich przygodach z autem (link: http://forum.nissanklub.pl/index.php/topic/77316-p10-silnik-cd20-grzeje-sie-na-potege/page__gopid__805660#entry805660 ) chce zapobiec podobnym przygodom.... Jeśli ktoś ma pomysł lub zrobił coś takiego i chce się podzielić wiedzą to fotki lub manuale mile widziane Z góry wielkie dzięki i niech Bozia w dzieciach wynagrodzi Nie w ilości lecz w jakości Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
nice-wawa Opublikowano 10 Lipca 2011 Udostępnij Opublikowano 10 Lipca 2011 Jak masz wersję bez klimy dodaj jako drugi wentylator od klimatyzacji . Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
paweleknowakowski Opublikowano 10 Lipca 2011 Udostępnij Opublikowano 10 Lipca 2011 tak jak pisze kolega wyżej załóż wentylator od wersji z klimą, tam są dwa wiatraki. jeśli chodzi zaś o dodatkowy włącznik tych wentylatorów (gdyby czujnik nie załączył) to wentylator ma chyba plus na stałe, a sterowanie masą, więc dodatkowy kabel z masą podłącz przy wentylatorze i przez jakiś włącznik w kabinie do dowolnego minusa w aucie. jak będziesz widział że temp rośnie za wysoko to robisz pstryk i wiatraki startują, a jeśli nie włączysz ręcznie to z czujnika będzie działać i tak swoją drogą. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość nisczaD Opublikowano 10 Lipca 2011 Udostępnij Opublikowano 10 Lipca 2011 Dzięki wielkie Mądrych to warto posłuchać Od jutra szukam części i zrobię coś takiego sam A wentylatory klimy z p11 będą pasować do mojej p10? Swoją drogą odbiegając od tematu ciekawe czy jest możliwość przełożenia zacisków z primery p10 gt lub p11 gt do mojej bez konieczności większych modów . . . Czy jest sens a może lepiej zmienić klocki i tarcze na lepsze np: zestaw klocków ferrodo tarcze zimmermana i dobrym ojejem układ zalać? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.