maius Opublikowano 12 Lipca 2011 Udostępnij Opublikowano 12 Lipca 2011 Pytanie jak w temacie: czy ktoś, kto fabrycznie miał założone koła 16 cali może mi napisać jaki zapas (alu, stal, wymiary felgi i opony) wrzucała fabryka do bagażnika? Może była dojazdówka? Pytam, bo kupiłem w marcu felgi 16 cali i tak szukam od czasu do czasu na allegro stalowej felgi 16 cali z rozstawem 4x114,3 i odpowiednim otworem centrującym i nie ma NIC. W bagażniku wożę oryginalne koło 185/65R15 na stalowej feldze, czyli zapas pasujący do oryginałów (a w tej chwili moich kół zimowych) ale w razie gumy byłby problem... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Piotrek_S Opublikowano 12 Lipca 2011 Udostępnij Opublikowano 12 Lipca 2011 W moim angliku jest 195/50/R15. To jest raczej na 90% to co dala fabryka oryginalnie, no i oryginalnie były tam koła 16 calowe. Nie widzę problemu w posiadaniu zapasu na mniejszej feldze - to i tak tylko po to by dojechać do wulkanizatora 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
maius Opublikowano 13 Lipca 2011 Autor Udostępnij Opublikowano 13 Lipca 2011 W moim angliku jest 195/50/R15. To jest raczej na 90% to co dala fabryka oryginalnie, no i oryginalnie były tam koła 16 calowe. Nie widzę problemu w posiadaniu zapasu na mniejszej feldze - to i tak tylko po to by dojechać do wulkanizatora Masz na myśli 195/60R15? W sumie rzeczywiście z kalkulatora różnica między 205/50R16 wychodzi minimalna... Dzieki za info. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Piotrek_S Opublikowano 13 Lipca 2011 Udostępnij Opublikowano 13 Lipca 2011 Tak - jasne - oczywiście chodziło mi o profil 60 a nie 50 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
voyo Opublikowano 11 Czerwca 2012 Udostępnij Opublikowano 11 Czerwca 2012 Czy brał ktoś może taką dojazdówkę do primery p11 ? http://allegro.pl/dojazdowka-4x114-3-r15-colt-almera-lacetti-evanda-i2377781240.html Chodzi mi o jej jakość i dopasowanie, czy ktoś miał okazje jej użyc ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
marlos90 Opublikowano 11 Czerwca 2012 Udostępnij Opublikowano 11 Czerwca 2012 sprawdź jak wygląda temat zapasowego koła w almerze n16, tam częściej były fabryczne alu 16stki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jarlew Opublikowano 12 Czerwca 2012 Udostępnij Opublikowano 12 Czerwca 2012 (edytowane) nie wydaję mi się żeby szły seryjnie p11.144 z 16tkami. co do A n16 to nie wiem, ja kupiłem sobie dojazdówkę 15 od wlasnie takiej almery super płaska sprawdzalem srednice z 195/60 15, byla zgodna. Edytowane 12 Czerwca 2012 przez jarlew Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
marlos90 Opublikowano 12 Czerwca 2012 Udostępnij Opublikowano 12 Czerwca 2012 nie no wg mnie p11.144 były na 15stkach ale były też na 16stkach takich ośmioramiennych, ramiona takie grubsze Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
adambyw Opublikowano 13 Czerwca 2012 Udostępnij Opublikowano 13 Czerwca 2012 Czy brał ktoś może taką dojazdówkę do primery p11 ? http://allegro.pl/do...2377781240.html Chodzi mi o jej jakość i dopasowanie, czy ktoś miał okazje jej użyc ? Ja mam takową, i niestety musiałem ją już 2 razu użyć. Raz niestety z całym bagażnikiem w kombi w ścisłym centrum Krakowa. Pasuje bezproblemowo. Możliwe że ma mniejszą średnicę, nie sprawdzałem, ale to w niczym nie przeszkadza. Na przeturlanie samochodu wystarczy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
voyo Opublikowano 13 Czerwca 2012 Udostępnij Opublikowano 13 Czerwca 2012 Ja mam takową, i niestety musiałem ją już 2 razu użyć. Raz niestety z całym bagażnikiem w kombi w ścisłym centrum Krakowa. Pasuje bezproblemowo. Możliwe że ma mniejszą średnicę, nie sprawdzałem, ale to w niczym nie przeszkadza. Na przeturlanie samochodu wystarczy. Dzieki za podpowiedz. O to mi chodzilo. pozdr Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi