Gość cfk Opublikowano 12 Lipca 2011 Udostępnij Opublikowano 12 Lipca 2011 Witam. Jak mam podłączyć alternator w sunny n14 95rok 1.4 16v. Jest strasznie nagrzebane w instalacji, niektóre kostki nigdzie nie były podłączone i nie pamiętam ile kabli należy podłączyć. Napewno jest duża wtyczka - to wiadomo. Później mam gruby kabel na oczko - to też wiem gdzie. Kabelek na oczko od alternatora - też wiem, tylko pytanie czy może bezpośrednio dotykać z tym grubym na oczko czy musi je dzielić nakrętka? no i mam jeszcze 3 kabelek na oczko ale nie wiem czy to ze starej instalacji, czy też trzeba go podłączać - wychodzi z wiązki. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
komprez Opublikowano 19 Września 2011 Udostępnij Opublikowano 19 Września 2011 Te 2 kable idą razem, tam jeszcze jest metalowy kondensator i jego ladujesz do masy srubka. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.