Skocz do zawartości
Części Nissana - iParts.pl

Zamykanie drzwi od wewnątrz bez włączania alarmu.

Gość Serenissima
 Udostępnij

Rekomendowane odpowiedzi

Gość Serenissima

Witam serdecznie wszystkich właścicieli Nissanów :),

Starałam się znaleźć odpowiedź na moje wątpliwości w wyszukiwarce, ale się nie udało. Problem wydaje się błahy, ale mam nadzieję, że nie powielam wątku.

Chodzi mianowicie o to, jak zamknąć samochód od wewnątrz, kiedy siedzę w aucie, a np. chcę się w nim zdrzemnąć;) Próbowałam zarówno kluczykiem z alarmem Cobra, jak i przyciskiem zamykania drzwi przy podłokietniku, ale zawsze po chwili zaczynał wyć alarm. Wiem, że np. w Kia jest osobny przycisk do zamykania drzwi od wewnątrz i wówczas auta nie da się otworzyć od zewnątrz i nie włącza się także alarm.

Wielkie dzięki za pomoc!

W dniu 13.07.2011 o 19:51, Serenissima napisał:

Witam serdecznie wszystkich właścicieli Nissanów :),

Starałam się znaleźć odpowiedź na moje wątpliwości w wyszukiwarce, ale się nie udało. Problem wydaje się błahy, ale mam nadzieję, że nie powielam wątku.

Chodzi mianowicie o to, jak zamknąć samochód od wewnątrz, kiedy siedzę w aucie, a np. chcę się w nim zdrzemnąć;) Próbowałam zarówno kluczykiem z alarmem Cobra, jak i przyciskiem zamykania drzwi przy podłokietniku, ale zawsze po chwili zaczynał wyć alarm. Wiem, że np. w Kia jest osobny przycisk do zamykania drzwi od wewnątrz i wówczas auta nie da się otworzyć od zewnątrz i nie włącza się także alarm.

Wielkie dzięki za pomoc!

Witam na forum :)

Przycisk centralnego zamka pomiędzy siedzeniami własnie w taki sposób zamyka auto i alarm nie powinien się aktywować...

Może jakoś dziwnie został podłączony...? ;)

W dniu 13.07.2011 o 19:59, else napisał:

Witam na forum :)

Przycisk centralnego zamka pomiędzy siedzeniami własnie w taki sposób zamyka auto i alarm nie powinien się aktywować...

Może jakoś dziwnie został podłączony...? ;)

potwierdzam słowa else, u mnie też w ten sposób działa

Qashqai po FL, alarm Challenger

też jestem tego zdania , ja zamykam tym przyciskiem i alarm sie nie wlącza , wiec to chyba jakis problem z podłączeniem . Jesli jest na gwarancji to jedź do servisu niech to zbadają

Gość mwylezol

Witam,

ja pytałem w salonie o sprawie tego problemu. Dopóki się nie zamontuje autoalarmu, to wszystko działa według instrukcji. Ale po zamontowaniu autoalarmu zmienia się funkcjonalność na - przez Ciebie - opisywaną. Oczywiście, nikt o tym użytkownika nie poinformuje przed sprzedażą...

Pozdrawiam.

W dniu 14.07.2011 o 13:36, Marek W. napisał:

Witam,

ja pytałem w salonie o sprawie tego problemu. Dopóki się nie zamontuje autoalarmu, to wszystko działa według instrukcji. Ale po zamontowaniu autoalarmu zmienia się funkcjonalność na - przez Ciebie - opisywaną.

Ale tylko jak serwis spartoli sprawę montażu. Ja mam alarm i nie raz zamykałem samochód siedząc w środku właśnie guzikiem między fotelami i nigdy alarm się nie włączył.

• Upvote 1

W dniu 14.07.2011 o 13:36, Marek W. napisał:

Witam,

ja pytałem w salonie o sprawie tego problemu. Dopóki się nie zamontuje autoalarmu, to wszystko działa według instrukcji. Ale po zamontowaniu autoalarmu zmienia się funkcjonalność na - przez Ciebie - opisywaną. Oczywiście, nikt o tym użytkownika nie poinformuje przed sprzedażą...

Pozdrawiam.

Marek,

Zmień czym prędzej ten salon/serwis... ;)

To jest albo olewatorstwo, albo co gorsze niewiedza...

Gość mwylezol
  W dniu 14.07.2011 o 15:53, else napisał:

Marek,

Zmień czym prędzej ten salon/serwis... ;)

To jest albo olewatorstwo, albo co gorsze niewiedza...

Hm, a to ciekawe... zobaczę co da się zrobić!

Gość Serenissima

Dziękuję Wam serdecznie za odzew! :)

W takim razie będę musiała udać się do serwisu, gdyż u mnie chwilę po naciśnięciu wspomnianego przycisku włącza się alarm. Silnik wówczas też nie odpala. Alarm Cobra został zamontowany u dilera przed odbiorem auta i od początku działało to w ten sposób (auto odebrane w styczniu)).

Pozdrawiam!

A ja się podepnę pod temat. Po wejściu do samochodu i zamknięciu drzwi nie da się odpalić samochodu. Też tak macie?

Gość mwylezol
  W dniu 14.07.2011 o 18:44, Serenissima napisał:

Dziękuję Wam serdecznie za odzew! :)

W takim razie będę musiała udać się do serwisu, gdyż u mnie chwilę po naciśnięciu wspomnianego przycisku włącza się alarm. Silnik wówczas też nie odpala. Alarm Cobra został zamontowany u dilera przed odbiorem auta i od początku działało to w ten sposób (auto odebrane w styczniu)).

Pozdrawiam!

Cześć,

daj znać czy udało sie to przeprogramować.

Pozdrawiam.

Gość Serenissima
  W dniu 15.07.2011 o 13:30, Marek W. napisał:

Cześć,

daj znać czy udało sie to przeprogramować.

Pozdrawiam.

Po weekendzie jadę do serwisu, więc zobaczę co powiedzą i dam znać :)

Pozdrawiam!

W dniu 15.07.2011 o 15:17, Serenissima napisał:

Po weekendzie jadę do serwisu, więc zobaczę co powiedzą i dam znać :)

Pozdrawiam!

powinieneś napisać zobaczę jak to naprawią w ramach gwarancji - poza tym jak masz włączony antynapad to jeśli się nie mylę środkowy przycisk się uaktywnia po 10 km/h i co alarm w takim razie też się aktywuje ??(może mam zły tok rozumowania)

Gość Serenissima
  W dniu 15.07.2011 o 21:12, pavelsti napisał:

powinieneś napisać zobaczę jak to naprawią w ramach gwarancji - poza tym jak masz włączony antynapad to jeśli się nie mylę środkowy przycisk się uaktywnia po 10 km/h i co alarm w takim razie też się aktywuje ??(może mam zły tok rozumowania)

Hmm... Spróbowałam dzisiaj zamknąć na parkingu auto tym przyciskiem - dioda od alarmu, która jest nad tym przyciskiem, najpierw zamigała 2-3 razy na czerwono, potem przez krótką chwilę świeciła stale na czerwono i po tym włączył się alarm. Wyłączyłam go kluczykiem, znów zamigało 2-3 razy. Wygląda na to, że przycisk uzbraja więc alarm ;/ Oczywiście po ruszeniu się nie aktywuje.

No ale już wiem, że nie działa to prawidłowo i w poniedziałek jadę do serwisu, niech to rozgryzają i naprawią.

Pozdrawiam!

W dniu 16.07.2011 o 19:43, Serenissima napisał:

Hmm... Spróbowałam dzisiaj zamknąć na parkingu auto tym przyciskiem - dioda od alarmu, która jest nad tym przyciskiem, najpierw zamigała 2-3 razy na czerwono, potem przez krótką chwilę świeciła stale na czerwono i po tym włączył się alarm. Wyłączyłam go kluczykiem, znów zamigało 2-3 razy. Wygląda na to, że przycisk uzbraja więc alarm ;/ Oczywiście po ruszeniu się nie aktywuje.

No ale już wiem, że nie działa to prawidłowo i w poniedziałek jadę do serwisu, niech to rozgryzają i naprawią.

Pozdrawiam!

a alarm zakładał salon cm krzemionki czy japan motors na jasnogorskiej ?? Jeśli cm krzemionki to chyba zrobili to przypadkiem, bo u mnie wszystko działa dobrze jak narazie...

Witam

Też tak miałem,po użyciu przycisku po kilkunastu sekundach alarm się uaktywniał.

Nawet w czasie jazdy włączyła się syrena i migały kierunkowskazy.Był niezły cyrk.

Silnik o dziwo się nie wyłączał.

Alarm był założony przez serwis,przed odbiorem auta.

Po zgłoszeniu w serwisie wymieniono moduł,podobno zdarzają sie wadliwe.Jest o-key

Radzę jak najszybciej udać się do serwisu.

Gość Serenissima
  W dniu 16.07.2011 o 20:02, pavelsti napisał:

a alarm zakładał salon cm krzemionki czy japan motors na jasnogorskiej ?? Jeśli cm krzemionki to chyba zrobili to przypadkiem, bo u mnie wszystko działa dobrze jak narazie...

U mnie też Krzemionki. Ogólnie jestem bardzo zadowolona z całej obsługi, ale widać tutaj coś zawalili.

W dniu 17.07.2011 o 12:00, zbigjar napisał:

Witam

Też tak miałem,po użyciu przycisku po kilkunastu sekundach alarm się uaktywniał.

Nawet w czasie jazdy włączyła się syrena i migały kierunkowskazy.Był niezły cyrk.

Silnik o dziwo się nie wyłączał.

Alarm był założony przez serwis,przed odbiorem auta.

Po zgłoszeniu w serwisie wymieniono moduł,podobno zdarzają sie wadliwe.Jest o-key

Radzę jak najszybciej udać się do serwisu.

O, to tak jak u mnie. Na szczęście w czasie jazdy się nie uaktywnił, kiedy naciskam podczas jazdy wszystko jest ok. Tylko przy wyłączonym silniku się włącza. Jutro wybieram się właśnie do serwisu, więc bardzo dziękuję za tę informację - będę już wiedziała czego wymagać jakby co :)

Pozdrawiam!

W dniu 17.07.2011 o 19:04, Serenissima napisał:

U mnie też Krzemionki. Ogólnie jestem bardzo zadowolona z całej obsługi, ale widać tutaj coś zawalili.

Jeśli dobrze czytałem to auto robili w styczniu a to podobno jeden z gorszych miesięcy drugi to grudzień (pod względem wydań) mi zepsuli przedni zderzak montażem czujników a z serwisu polecam Kierownika Pana Grzegorza jeśli dobrze kojarzę - gość jest sensowny ma wiedzę i rozumie problemy klienta przynajmniej takie zrobił na mnie wrażenie.

Gość Serenissima
  W dniu 17.07.2011 o 21:15, pavelsti napisał:

Jeśli dobrze czytałem to auto robili w styczniu a to podobno jeden z gorszych miesięcy drugi to grudzień (pod względem wydań) mi zepsuli przedni zderzak montażem czujników a z serwisu polecam Kierownika Pana Grzegorza jeśli dobrze kojarzę - gość jest sensowny ma wiedzę i rozumie problemy klienta przynajmniej takie zrobił na mnie wrażenie.

Tak, auto odbierałam w styczniu - pewnie na przełomie roku mają natłok pracy w związku z wyprzedażą rocznika. Dzisiaj byłam w serwisie drugi raz - zawsze przyjmował mnie pan Artur i też zrobił na mnie bardzo dobre wrażenie, wszystko sprawnie załatwił. Ale dobrze wiedzieć o "wyższej instancji", gdyby - odpukać - coś się działo.

Co do obecnego problemu, serwis przyznał, że to nieprawidłowe działanie i w środę będzie programował go od nowa.

Pozdrawiam!

Gość mwylezol

Witam,

ja dziś też byłem w serwisie z problemem aktywowania się alarmu. Okazało się, że to ja jestem gapa.

Sekwencja działań jest taka:

1) wchodzimy do samochodu,

2) zamykamy drzwi kierowcy,

3) wkładamy kluczyk do stacyjki,

4) przekręcamy kluczyk do pozycji przed zapłonem (wszystkie światełka się świecą :) )

5) naciskamy przycisk do blokowania drzwi - wszystkie drzwi się blokują, alarm się nie uaktywnia

Kluczyk można wyciągnąć, drzwi są dalej zablokowane.

No, ale w żadnej instrukcji tego nie było :)

Pozdrawiam!

Gość Serenissima
  W dniu 19.07.2011 o 11:06, Marek W. napisał:

Witam,

ja dziś też byłem w serwisie z problemem aktywowania się alarmu. Okazało się, że to ja jestem gapa.

Sekwencja działań jest taka:

1) wchodzimy do samochodu,

2) zamykamy drzwi kierowcy,

3) wkładamy kluczyk do stacyjki,

4) przekręcamy kluczyk do pozycji przed zapłonem (wszystkie światełka się świecą :) )

5) naciskamy przycisk do blokowania drzwi - wszystkie drzwi się blokują, alarm się nie uaktywnia

Kluczyk można wyciągnąć, drzwi są dalej zablokowane.

No, ale w żadnej instrukcji tego nie było :)

Pozdrawiam!

Faktycznie :) Mnie powiedziano w końcu to samo - ten typ alarmu "tak ma", nowsze modele nie wymagają już używania kluczyka. Ale działa:)

Pozdrawiam!