Skocz do zawartości
Części Nissana - iParts.pl

Czy możliwe brak kabli do radia micra k11

Gość gali_zgora

Rekomendowane odpowiedzi

Gość gali_zgora

Witam serdecznie, dzisiaj kupiłem micre dla zony, 1,0 16v 1996 rok i nie było radia.Zdjąłem zaślepke i ku mojemu zdziwieniu brak kabli!!jakichkolwiek!!!zacząłem zdejmować boki zeby zobaczyc czy sa głośniki,od pasazera jest ale od kierowcy nie. Czy jest możliwe zeby wogóle nie było rozprowadzonych po aucie????Zgłupiałem!!!dodam ze nie mam tez zapalniczki tylko zaślepkę.POMOCY!!!

Wydaje mi się, że nawet w największych golasach głosniki powinny być. Co do kabli to na bank powinny być. Podam przykład. U mnie w aucie są nawet do od zbiorniczka wspomagania czy też klimy których moje auto nie posiada i nigdy nie posiadało. Tak więc okablowanie powinno być. Tylko fabryczne kable kostki od radia są inne niż standardowe ISO ;)

Gość gali_zgora

Poszukam raz jeszcze. A czy mogą być gdzies wcisniete?bo po wyjeciu zaslepki radia ukazały mi sie jakies kablena górze po lewej tuz przy wlocie ale nie chciały sie odczepic, nie ciagnąłem mocno bo to pewnie od grzania szyby i awaryjnych.Jedyymi słowy wszystkie nissany muszą miec okablowanie.Dzisiaj rozkręcam wnetrze, TRZA ZNALEŹĆ. Dzieki serdeczne

A jak wygląda fabryczna wtyczka?w przybliżżeniu.

post-46868-0-09654400-1310987719_thumb.jpgMAM ZNALAZŁEM, ale musiałem wiekszosc pulpitu rozkrecic.było schowane tak jak na zdjęciu. AAle nie widze kabla od anteny.Czy to jest razem w złączce, montowałem juz kilka razy i zawsze była osobno antena.

Antena jest osobno standardowy gruby kabel. Powinien iść od lewego słupka ( tam jest antena ) a wychodzić w tym samym miejscu co ta wiązka czyli gdzieś lewy tył otworu na radio ;) jutro postaram się sprawdzić dokładnie z którego miejsca u mnie wychodzi ;)

Gość gali_zgora

Dzieki po stokroć. Wczoraj znów rozkręciłem pulpit ale nie mogę znaleźć kabla, chyba niema. ddlatego potrzebne mi info gdzie ten kabel ma wychodzić bo wczoraj wyjąłem antene z dachu i nic na końcu nie było wiec zastanawiam sie, pewnie trzeba bedzie pojeździć po szrotach i szukać kabla......

• 2 tygodnie później...

No to jakaś masakra. Nawet kabla do anteny nie dali patałachy. Dziwne, bo jak pisał przedmówca - nawet w najuboższych wersjach okablowanie samochodu jest takie jak w najbogatszych, tylko nie zawsze do okablowania coś podpięto.

U mnie kabel od anteny jak i ta kostka były schowane tak jakby nad miejscem gdzie ma być radio. Trzeba było mocno pogrzebać aby go wydłubać.

Co do kabla od anteny - lepiej kup sobie antenę wklejaną na przednią szybą nad lusterko, od środka samochodu oczywiście, chyba szkoda zachodu aby kabel ciągnąć od oryginalnej anteny, która (według mnie) nie jest najbardziej udana i jak schowasz ją choćby centymetr do środka w słupek, to radio trzeszczy i przerywa. Taka jest moja rada.

A co do tej wtyczki, to ja odcinałem po jednym przewodzie i dolutowywałem do kupionej w sklepie kostki ISO. Są przejściówki Nissan - ISO, ale jak radio nie ma wejścia na ISO, to później musisz dokupić przejściówkę np. ISO - Sony i robi się taka plątanina kabli że szkoda gadać.

Gość gali_zgora

Witam, juz wszystko podłączyłem, kupiłem antene wew ale lipa, przerywa i charczy jak sie jedzie, na postoju odbiera ładnie. Czym to jest spowodowane? Zastanawiam sie czy kabel od tej anteny nie poprowadzic do dachowej.

A gdzie umiejscowiona jest ta antena? Wkleiłeś ją na szybę? Ja takiej używałem, małe pudełeczko z dwoma antenkami wystającymi po około 5 centymetrów. Nie miałem problemów z odbiorem.

Gość gali_zgora

Ze wzmocnieniem sygnału i kabelkiem do masy, charakterystyczny napis "electronic antena".Ja tez nie mam problemów z odbiorem - jak stoje, jak jedzie samochód to kazdy dom powoduje zakłucenia.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...