Skocz do zawartości
Części Nissana - iParts.pl

Dziwny objaw pomocy !!!!

Gość wojt_mk..

Rekomendowane odpowiedzi

Gość wojt_mk..

Mam dziwny objaw mianowicie po zamknięciu maski od silnika po chwili sam się przełącza na benzynę i zupełnie się wyłącza automat czyli kontrolka od załączania gazu się nie świeci gdy naciskam przycisk "G" od załączania gazu przygazuje przełączy się na gaz pow. 2500 tyś obr , i sie przełączy z powrotem na benzynę lub chwile pochodzi i też się przełączy o co tu chodzi ?????? czy to jakiś czujnik temp. ? i po zamknięciu maski wariuje a może centralka od temp wariuje? dziś jade do gaziarza raz byłem ale nic nie znalazł, ale teraz się częściej przełącza to może coś znajdzie

Oto dane instalacji :

Reduktor: LOVATO NR: L54460B

Zawór gazowy: Lovato

Wielozawór Tomasetto

Obudowa wielozaworu : Irene

Zawór tankowania: Tomasetto

Centralka: BINGO S4

Instalacja 2 generacji. Pomocy bo już niewiem o co chodzi z tym gazem, dodam że 5 lat jeździłem i nic się nie działo wymiana filtrów świec i było ok. Instalacja była założona nowa.

Byłem u gazownika szukał nic nie znalazł ale jak odłączył centralkę w celu sprawdzenia i podłączył na nowo to przestała działać teraz to już wogóle się nie przełącza na gaz i nawet kontrolka się nie świeci sad.gif teraz czekam w środę ma być nowa centralka bingo s4. Czy to możliwe że mogła się zepsuć ot tak po 5 latach bezawaryjnej pracy??????huh.gif

Czy to możliwe że mogła się zepsuć ot tak po 5 latach bezawaryjnej pracy??????huh.gif

elektronika zazwyczaj się psuje ot tak biggrin.gif

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Dodaj nową pozycję...