Gość wojt_mk.. Opublikowano 18 Lipca 2011 Udostępnij Opublikowano 18 Lipca 2011 Mam dziwny objaw mianowicie po zamknięciu maski od silnika po chwili sam się przełącza na benzynę i zupełnie się wyłącza automat czyli kontrolka od załączania gazu się nie świeci gdy naciskam przycisk "G" od załączania gazu przygazuje przełączy się na gaz pow. 2500 tyś obr , i sie przełączy z powrotem na benzynę lub chwile pochodzi i też się przełączy o co tu chodzi ?????? czy to jakiś czujnik temp. ? i po zamknięciu maski wariuje a może centralka od temp wariuje? dziś jade do gaziarza raz byłem ale nic nie znalazł, ale teraz się częściej przełącza to może coś znajdzie Oto dane instalacji : Reduktor: LOVATO NR: L54460B Zawór gazowy: Lovato Wielozawór Tomasetto Obudowa wielozaworu : Irene Zawór tankowania: Tomasetto Centralka: BINGO S4 Instalacja 2 generacji. Pomocy bo już niewiem o co chodzi z tym gazem, dodam że 5 lat jeździłem i nic się nie działo wymiana filtrów świec i było ok. Instalacja była założona nowa. Byłem u gazownika szukał nic nie znalazł ale jak odłączył centralkę w celu sprawdzenia i podłączył na nowo to przestała działać teraz to już wogóle się nie przełącza na gaz i nawet kontrolka się nie świeci teraz czekam w środę ma być nowa centralka bingo s4. Czy to możliwe że mogła się zepsuć ot tak po 5 latach bezawaryjnej pracy?????? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DINO Opublikowano 19 Lipca 2011 Udostępnij Opublikowano 19 Lipca 2011 Czy to możliwe że mogła się zepsuć ot tak po 5 latach bezawaryjnej pracy?????? elektronika zazwyczaj się psuje ot tak Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość wojt_mk.. Opublikowano 20 Lipca 2011 Udostępnij Opublikowano 20 Lipca 2011 No i się okazało że to centralka padła po wymianie jak narazie jest ok Temat do zamknięcia Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.