Gość joda Opublikowano 18 Lipca 2011 Udostępnij Opublikowano 18 Lipca 2011 Witam. Mam D40 z 2007 roku i pękł łańcuch rozrządu, ten dolny. Porozbierałem już prawie wszystko, ale nie chce zejść dekiel tego łańcuszka. Odkręcone koło pasowe, 11 śrub i 3 śruby od miski a dekiel się trzyma. Nie wiem czy szarpnąć mocno. Może coś jeszcze pominąłem. Pozdrawiam Przemek Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mors Opublikowano 18 Lipca 2011 Udostępnij Opublikowano 18 Lipca 2011 Nie podpowiem czy szarpnąc czy nie, ale może napisz mi przy jakim przebiegu się to stało i co mogło być powodem? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość joda Opublikowano 18 Lipca 2011 Udostępnij Opublikowano 18 Lipca 2011 Wyczytałem w jakiejś instrukcji angielko języcznej że miska musi zostać ściągnięta. W Nissanie nie chcą powiedzieć. Żeby miskę zdiąć tzreba wyjechać przednim napędem. A to kolejnych kilka godzin. Na zegarze 129 tyś. A co mogło byś przyczyną? Tego jeszcze nie wiem. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.