Skocz do zawartości
Części Nissana - iParts.pl

[N15] Stuki po wymianie sprzęgła

alma97
 Udostępnij

Rekomendowane odpowiedzi

niedawno wymienilem sprzeglo(komplet) i przy cofaniu czuc drgania i dziwny halas-buczenie.co to moze byc? slychac tez stuki przy jezdzie do przodu przy przyspieszaniu,gdy wcisne sprzeglo nie slychac stukotania.a gdy silnik pracuje na luzie to slychac rzezenie a gdy wcisne sprzeglo rzezenia nie slychac. co to moze byc? bycmoze ze sprzeglo musi sie dotrzec?wymienilem tarcze docisk i lozysko-komplet VALEO.POMOCY?

ktoś prawdopodobnie zostawił stare łożysko, jedź z reklamacją

sam wymienialem z ojcem-mechanikiem i wszystko kupilem nowe,skrzynia ladnie sie polaczyla ze silnikiem,nie bylo zadnych klopotow,moze to byc wina starego wałka sprzeglowego?

jeżeli jesteś pewien wymiany i ojciec mechanik to pewnie potwierdzi moje słowa, że jak szumi na spiętym to zazwyczaj łożysko, którego szum zanika po wciśnięciu sprzęgła a Ty tak to opisałeś, może zweryfikuj opis whistle.gif

gdy silnik pracuje na luzie to slychac rzezenie a gdy wcisne sprzeglo rzezenia nie slychac.

łożysko z tego co się orientuję daje zupełnie odwrotne objawy. Prędzej łożysko na wałku w skrzyni, czy przed wymianą była cisza i czy sprawdzałeś czy na wałku nie ma luzów?

a może jakaś poducha jest wyrobiona albo nie dokręcona.

łożysko z tego co się orientuję daje zupełnie odwrotne objawy.

które???

oporowe. szumi jak jest sprzęgło wciśnięte, czyli jak ono się kręci.

oporowe. szumi jak jest sprzęgło wciśnięte, czyli jak ono się kręci.

no tak, jak mówisz, czyli coś mi się namieszało przy pisaniu, masz rację

sam też czytałem po trzy razy, bo mówie albo ja coś źle przeczytałem, albo Ty :D

glownie chodzi mi o pukanie przy jezdzie przy przyspieszaniu,gdy wcisne sprzeglo to pukac przestaje. przed wymiana byla cisza nic nie pukalo.ale tego samego dnia wymienialem tez amorty z przodu i okazalo sie ze sa wyzsze i przod samochodu stoi teraz wyzej niz wczesniej,golym okiem to widac,byc moze ma to jakis zwiazek? byc moze sa teraz jakies naprezenia w skrzyni biegow przez to ze polosie patrza pod innym katem i czy teraz musze ustawic zbieznosc kol?

dzieki nowak!!!to pukanie to peknieta puduszka przednia od silnika tuz przy skrzyni. jeszcze raz dzieki za onformacje o tej poduszce!pozdrawiam.

spoko B) po to jest forum.

a zbieżności po wymianie amorków nie ustawia się.