Gość Jachof Opublikowano 19 Lipca 2011 Udostępnij Opublikowano 19 Lipca 2011 Witam. Mam pytanie czy w modelu primera p11 2001 r 1.8 benzyna kombi przy tylnych klockach hamulcowych wystepowaly jakies blaszki lub cos podobneg jak w kolach przednich. Poniewaz kupilem klocki niby do tego modelu I sa za male, a stare pasowaly. I nie wiem czy klocki Zoe czy ktos wczesniej zalozyl wieksze I wyzucil blaszki. Z gory dzieki za odpowidz Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
krzysiek1958 Opublikowano 19 Lipca 2011 Udostępnij Opublikowano 19 Lipca 2011 Czesc. Pewnie chodzi CI o te blaszki co sa przykladane do klockow. Tez o nie pytalem jak kupowalem nowe klocki i sprzedawca powiedzial ze jezeli producent klockow nie dal tych blach to ma ich nie byc . Na tyle sa te grube blachy co sa do nich przyklejone klocki. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość nicchi Opublikowano 19 Lipca 2011 Udostępnij Opublikowano 19 Lipca 2011 Blaszki są na tyle cienkie, że niewiele zmienią jeśli klocek jest za mały. Tak jak pisał mój poprzednik - jeśli blaszki są w pudełku, to je trzeba montować, jeśli nie, to powinno działać i bez nich. Jeśli klocki są widocznie za małe, to po prostu są nie od tego auta i tyle. Nie wiem niestety, czy występowała tylko jedna wielkość tarczy z tyłu, z przodu na pewno były różne. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Jachof Opublikowano 19 Lipca 2011 Udostępnij Opublikowano 19 Lipca 2011 Dzieki za odpowiedz. Klocki maja luz okolo 2 do 3 mm w wysokosci a nie w grubosci. Myslalem ze beda stukac albo cos takiego ale niby jest ok. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość nicchi Opublikowano 19 Lipca 2011 Udostępnij Opublikowano 19 Lipca 2011 Szczerze to bym się bał czymś z takim jeździć. Klocki powinny pasować do jarzma praktycznie na styk. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.