Gość KamilKiri Opublikowano 19 Lipca 2011 Udostępnij Opublikowano 19 Lipca 2011 Witam! Piszę w imieniu mojego brata co ma Primerke P11 1.8. Kazał się mi zapytać z czym może być problem jak samochód normalnie po płaskim jedzie i ma moc przy ruszaniu, a pod górkę ma mało mocy. Wiecie co to może być? Proszę o szybką odpowiedź, pozdrawiam! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
paweleknowakowski Opublikowano 19 Lipca 2011 Udostępnij Opublikowano 19 Lipca 2011 może za duża górka Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
maius Opublikowano 19 Lipca 2011 Udostępnij Opublikowano 19 Lipca 2011 może za duża górka Górka górce nierówna, więc może rzeczywiście? A teraz serio, chodzi tylko o ruszanie pod górkę? Czy w ogóle jazdę? Nie ślizga sprzęgło czasem? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
paweleknowakowski Opublikowano 19 Lipca 2011 Udostępnij Opublikowano 19 Lipca 2011 i jakieś inne objawy typu kontrolka "check" ... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość KamilKiri Opublikowano 21 Lipca 2011 Udostępnij Opublikowano 21 Lipca 2011 Sprzęgło raczej nie. Ogólnie nawet pod mało stromą górkę. Silnik traci moc po prostu, nie jest tak silny jak po prostym. I nie chodzi tutaj o to jak górka jest stroma. ^^ --------------------------------------------------------------- Napisał mi brat! Jakby co to kontrolka "check" się nie świeci także wszystko luz. Tylko po prostu go muli. Benzyna ma ciśnienie 4atmosfery, a na tłokach 11 albo 14 (nie pamiętam już) Odświeżam temacik. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
maius Opublikowano 25 Lipca 2011 Udostępnij Opublikowano 25 Lipca 2011 To ja proponuję zacząć standardowo, miernik w dłoń i mierzymy wskazania przepływomierza powietrza. Prawidłowe wartości w serwisówce albo gdzieś na forum. Do tego, jaki przebieg ma silnik? Jest LPG? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.