Seba10001 Opublikowano 19 Lipca 2011 Udostępnij Opublikowano 19 Lipca 2011 (edytowane) Witam Od pewno czasu mam problem ze spalaniem i słabymi osiągami auta (silnik 1.8).Byłem już u dwóch mechaników podpinaliśmy kompa - błąd P0335 ,czyli błąd obwodu czujnika położenia wału.Wymieniliśmy najpierw czujnik,niestety nic to nie dało,więc zostaje tylko rozrząd.Teraz pytanie ,jakiej firmy ten rozrząd kupić ,Hasaki- 430 zł.(komplet),Toyonisa-1050zł.a w aso-Nissanie komplet za 2100zł.Nie znam tych 2 pierwszych firm i prosiłbym o pomoc,może ktoś zakładał już coś takiego do swego auta,lub może polecicie coś konkretniejszego ,bo mam dylemat.Dziękuję z góry za podpowiedzi i pomoc - pozdrawiam . Edytowane 19 Lipca 2011 przez Seba10001 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marcin78 Opublikowano 20 Lipca 2011 Udostępnij Opublikowano 20 Lipca 2011 Ja wsadziłem TSUBAKI z intercarsu. Autko narazie jezdzi Łańcuch wyglądał lepiej niż oryginał. Nie widziałem sensu kupowania oryginału skoro i tak sie wyciąga. Poza tym jak zobaczysz łańcuch do tego silnika to bedziesz wiedział dlaczego tak padaja. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość glo Opublikowano 21 Lipca 2011 Udostępnij Opublikowano 21 Lipca 2011 Ja wsadziłem TSUBAKI z intercarsu. Autko narazie jezdzi Łańcuch wyglądał lepiej niż oryginał. Nie widziałem sensu kupowania oryginału skoro i tak sie wyciąga. Poza tym jak zobaczysz łańcuch do tego silnika to bedziesz wiedział dlaczego tak padaja. Tsubaki, Hasaki i Toyonisa to jest to samo. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Seba10001 Opublikowano 21 Lipca 2011 Autor Udostępnij Opublikowano 21 Lipca 2011 Dzięki ,za info,pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość GreenMan Opublikowano 26 Lipca 2011 Udostępnij Opublikowano 26 Lipca 2011 ja swego czasu wrzuciłem taki rozrząd niejakiej firmy FAI Autoparts i jestem zadowolony, jak dotąd wszystko pięknie śmiga. mimo że w sumie do dziś nie wiem co tam siedzi. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dombek100 Opublikowano 9 Lutego 2012 Udostępnij Opublikowano 9 Lutego 2012 Ja wsadziłem TSUBAKI z intercarsu. Autko narazie jezdzi Łańcuch wyglądał lepiej niż oryginał. Nie widziałem sensu kupowania oryginału skoro i tak sie wyciąga. Poza tym jak zobaczysz łańcuch do tego silnika to bedziesz wiedział dlaczego tak padaja. Oj to muszę kolegę zmartwić , bo Tsubakimoto to firma która produkuje łańcuchy na pierwszy montaż do Nissana. Łańcuchy akurat tej firmy z tego co mi wiadomo były montowane w silniku QG18DE. Więc nie dziwie się że wyglądał lepiej niż oryginał Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Lancer901 Opublikowano 16 Lutego 2012 Udostępnij Opublikowano 16 Lutego 2012 (edytowane) pomocy ile kosztuje u mechaniora wymiana rozrzadu? kod mi wyskoczył 0335 Nieprawidłowy sygnał z czujnika obrotów wału korbowego „A", po za tym uszczelka pod pokrywa padla, chcialbym też pompe wody nówke ile mniej więcej kosztuje sam rozrząd? napinacz ,łańcuszek.. + robota u znajomego mechaniora, dużo taki może wziąść? od kąd mam 0335 to zaczyna gasnąc na wolnych co raz częściej aż nim przestałem jeździć i przy niskich obrotach coś tam mi puka, łańcucha nie słychać, napinacz znalazłem za 130zł nowy, przewiduje 1000zł na rozrząd.. starczy? z góry Dziękuje Pozdrawiam Serdecznie Edytowane 16 Lutego 2012 przez PrzemekFF Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość glo Opublikowano 17 Lutego 2012 Udostępnij Opublikowano 17 Lutego 2012 Jeżeli potrzebujesz te części daj znać na priv. Zrobię wycenę. Podaj tylko dane samochodu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Tofu Opublikowano 17 Lutego 2012 Udostępnij Opublikowano 17 Lutego 2012 toyonissa do sr20 działał ok ,,,500 zl Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
porto Opublikowano 17 Lutego 2012 Udostępnij Opublikowano 17 Lutego 2012 O jakich mówicie przebiegach w primerach, że trzeba wymieniać łańcuch ??? Mam silnik 1.8 z 1999r. przebieg 215 tys.km. I nie straszcie mnie takimi kosztami... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Lancer901 Opublikowano 17 Lutego 2012 Udostępnij Opublikowano 17 Lutego 2012 (edytowane) Dzięki Glo w wekenda oddaje do mechaniora, mam242tyś km, łańcuch jeszcze ...cały Edytowane 17 Lutego 2012 przez PrzemekFF Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Tofu Opublikowano 17 Lutego 2012 Udostępnij Opublikowano 17 Lutego 2012 przy 1,8 to pęknięty łańcuch robi sieczkę w silniku Wadliwe sR20 z Anglii 100 do 160 tyś i po łańcuchach ....Ja 160 Dino 140 ...ktoś 100 ,, straty od 2-6 zaworów ,, Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi