Zombi Opublikowano 20 Lipca 2011 Udostępnij Opublikowano 20 Lipca 2011 Witam wszystkich forumowiczów. Od około pół roku posiadam Primerę 2000r. sr20de z automatyczną klimatyzacją. Zauważyłem od pewnego czasu, iż panel sterowania klimą/nawiewami po uruchomieniu silnika pozostaje wyłączony (wyświetlacze wyłączone, nawiew nie chodzi) Załącza się dopiero jak go delikatnie pacnę ręką Zdarzyło się to już kilka razy. Spotkał się ktoś z takim czymś, czy to bardzo nietypowe usterka?? Dzięki z góry za pomoc Pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tomus75 Opublikowano 20 Lipca 2011 Udostępnij Opublikowano 20 Lipca 2011 Cos nie łączy sprawdź podłączenie panela. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
maius Opublikowano 20 Lipca 2011 Udostępnij Opublikowano 20 Lipca 2011 U mnie jeden wyświetlacz (od siły nawiewu) lubi przygasać jak naciskam przyciski regulacji. Natomiast nie do końca zrozumiałem Twój problem. Panel w ogóle nie działa? A co się stanie, jeśli zgasisz auto na włączonym nawiewie? Po ponownym przekręceniu kluczyka w ON nie zadziała nawiew dopóki nie naciśniesz całego panelu? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Zombi Opublikowano 20 Lipca 2011 Autor Udostępnij Opublikowano 20 Lipca 2011 U mnie jeden wyświetlacz (od siły nawiewu) lubi przygasać jak naciskam przyciski regulacji. Natomiast nie do końca zrozumiałem Twój problem. Panel w ogóle nie działa? A co się stanie, jeśli zgasisz auto na włączonym nawiewie? Po ponownym przekręceniu kluczyka w ON nie zadziała nawiew dopóki nie naciśniesz całego panelu? Nie, u mnie nic nie przygasa podczas przyciskania (najwyżej się włączy cały panel bo go dotknąłem -jeśli akurat nie działa) Jeśli zgaszę auto na włączonym nawiewie, to z 19 na 20 razy po ponownym uruchomieniu wszystko będzie dobrze. Aż w końcu za tym 20-tym razem muszę go pacnąć żeby się włączył. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
maius Opublikowano 20 Lipca 2011 Udostępnij Opublikowano 20 Lipca 2011 No to tak jak kolega napisał, rozmontować i sprawdzić połączenia, kable, kostki. W sumie może nawet wystarczy samo radio wyjąć, bo dostęp tam jest niezły. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Zombi Opublikowano 20 Lipca 2011 Autor Udostępnij Opublikowano 20 Lipca 2011 No to tak jak kolega napisał, rozmontować i sprawdzić połączenia, kable, kostki. W sumie może nawet wystarczy samo radio wyjąć, bo dostęp tam jest niezły. Tak zrobię w takim razie, dzieki Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
adambyw Opublikowano 22 Lipca 2011 Udostępnij Opublikowano 22 Lipca 2011 Panel jest też podłączony do licznika. A te kostki też lubią nie łączyć - słynny problem z wskazaniami paliwa. Ale jak stukasz po panelu to tam trzeba szukać problemu. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.