Skocz do zawartości
Części Nissana - iParts.pl

katalizator poziomy n16

lauder

Rekomendowane odpowiedzi

Witam

Posiadam Almerę n16 1,5 bezyna 90km i mam taki problem:

rozpadł mi się w środku katalizator ten poziomy pod miską olejową ten z siatką na zewnątrz przy okazji zrobiły sie dwie dziury wiec nadaje sie juz chyba na zwałkę.

Mam pytanie do Was co wstawic zamiast orginalnego katalizatora żeby było wszystko ok zeby silnik nie wchodził w tryb awaryjny?Podejrzewam że przez ten katalizator gasnie mi silnik na wolnych obrotach i jak dodam gazu to obroty nie zatrzymuja się na 800 tylko faluja i gaśnie silnik, z drugiej strony autko mam przejachane 150.000 km i już by się zapchał katalizator?

Poprosze Was o porady

Dzięki

Artur

Witam

rozpadł mi się w środku katalizator ten poziomy pod miską olejową ten z siatką na zewnątrz

Mam pytanie do Was co wstawic zamiast orginalnego katalizatora żeby było wszystko ok zeby silnik nie wchodził w tryb awaryjny?Podejrzewam że przez ten katalizator gasnie mi silnik na wolnych obrotach i jak dodam gazu to obroty nie zatrzymuja się na 800 tylko faluja i gaśnie silnik, z drugiej strony autko mam przejachane 150.000 km i już by się zapchał katalizator?

to nie katalizator tylko łącznik elastycznym, trzeba wymienić na nowy i po sprawie

odnośnie obrotów, to zmierz przepływomierz, wyczyść przepustnicę itd i wtedy zobacz co będzie

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...