Skocz do zawartości
Części Nissana - iParts.pl

brak wstecznego i działającej kamery cofania

Gość ligus

Rekomendowane odpowiedzi

witam wszystkich. nie dawno kupiłem p12 kombi z silnikiem 1.8. zauważyłem od razu że kamera nie wyświetla się na ekranie podczas włączania wstecznego. w domu jednak zauważyłem, że światła cofania także się nie włączają. jak czytałem, kamera włącza się razem z światłami cofania. sprawdziłem bezpieczniki - są dobre. żarówki są także dobre z tyłu. nie wiem gdzie szukać i czego. domyślam się że może to być także wina czujnika cofania. może ktoś mi podpowie gdzie może on być zlokalizowany i jak do niego dotrzeć, albo podpowiedzcie mi co ewentualnie mam innego zrobić!!!

pozdrawiam wszystkich

witam wszystkich. nie dawno kupiłem p12 kombi z silnikiem 1.8. zauważyłem od razu że kamera nie wyświetla się na ekranie podczas włączania wstecznego. w domu jednak zauważyłem, że światła cofania także się nie włączają. jak czytałem, kamera włącza się razem z światłami cofania. sprawdziłem bezpieczniki - są dobre. żarówki są także dobre z tyłu. nie wiem gdzie szukać i czego. domyślam się że może to być także wina czujnika cofania. może ktoś mi podpowie gdzie może on być zlokalizowany i jak do niego dotrzeć, albo podpowiedzcie mi co ewentualnie mam innego zrobić!!!

pozdrawiam wszystkich

Na szybko proponuję odkręcić plastiki dookoła lewarka zmiany biegów może będzie widoczny jeśli nie to jest w skrzyni zaraz coś poszukam najwyżej odpiszę...

a tak mnie jeszcze dzisiaj naszło masz możliwość sprawdzić czy dochodzi napięcie w ogóle do lampy konkretnie wejście od żarówki cofania ewentualnie weź kawałek przewodu zetknij jeden koniec z nadwoziem pojazdu a drugi z metalową ścieżką w lampie i daj znać jakie rezultaty

• 2 miesiące temu...

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...