Gość ligus Opublikowano 21 Lipca 2011 Udostępnij Opublikowano 21 Lipca 2011 witam wszystkich. nie dawno kupiłem p12 kombi z silnikiem 1.8. zauważyłem od razu że kamera nie wyświetla się na ekranie podczas włączania wstecznego. w domu jednak zauważyłem, że światła cofania także się nie włączają. jak czytałem, kamera włącza się razem z światłami cofania. sprawdziłem bezpieczniki - są dobre. żarówki są także dobre z tyłu. nie wiem gdzie szukać i czego. domyślam się że może to być także wina czujnika cofania. może ktoś mi podpowie gdzie może on być zlokalizowany i jak do niego dotrzeć, albo podpowiedzcie mi co ewentualnie mam innego zrobić!!! pozdrawiam wszystkich Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pilot9314 Opublikowano 22 Lipca 2011 Udostępnij Opublikowano 22 Lipca 2011 witam wszystkich. nie dawno kupiłem p12 kombi z silnikiem 1.8. zauważyłem od razu że kamera nie wyświetla się na ekranie podczas włączania wstecznego. w domu jednak zauważyłem, że światła cofania także się nie włączają. jak czytałem, kamera włącza się razem z światłami cofania. sprawdziłem bezpieczniki - są dobre. żarówki są także dobre z tyłu. nie wiem gdzie szukać i czego. domyślam się że może to być także wina czujnika cofania. może ktoś mi podpowie gdzie może on być zlokalizowany i jak do niego dotrzeć, albo podpowiedzcie mi co ewentualnie mam innego zrobić!!! pozdrawiam wszystkich Na szybko proponuję odkręcić plastiki dookoła lewarka zmiany biegów może będzie widoczny jeśli nie to jest w skrzyni zaraz coś poszukam najwyżej odpiszę... a tak mnie jeszcze dzisiaj naszło masz możliwość sprawdzić czy dochodzi napięcie w ogóle do lampy konkretnie wejście od żarówki cofania ewentualnie weź kawałek przewodu zetknij jeden koniec z nadwoziem pojazdu a drugi z metalową ścieżką w lampie i daj znać jakie rezultaty Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mar30 Opublikowano 9 Października 2011 Udostępnij Opublikowano 9 Października 2011 czujnik zgnił przy skrzyni biegów Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.