Gość deraa Opublikowano 23 Lipca 2011 Udostępnij Opublikowano 23 Lipca 2011 witam samochód to primera p11 2.0 td 90km kombi przed liftem 99r. i oto problem zawsze wyłączałem silnik coś pykneło i zaczynała pulsować dioda i tak pulsowała aż sie odpalilo silnik i przestawała i tak w koło aż w końcu przyznam sie że grzebałem w kablach przy radiu i zonk czy silnik pracuje czy nie dioda wogle sie niezapala i może ja coś styknełem w kablach nie tak że niedziała ale pyknięcie jest i wszystko działa tylko dioda już sie niepali zastanawiam sie czy niezacząć od wymiany diody tylko jaka ta dioda jakieś parametry ktoś zna? i jak sie do niej dostać od góry przy szybie? robił ktoś cos takiego? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
marlos90 Opublikowano 25 Lipca 2011 Udostępnij Opublikowano 25 Lipca 2011 możesz spróbować podważyć to kółeczko w którym jest dioda, może pociągnąłeś za kable i się rozłączyło czy diodzie. a tak to jak silnik pali to się nie przejmuj. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość MarioemP10 Opublikowano 25 Lipca 2011 Udostępnij Opublikowano 25 Lipca 2011 Jak centralny działa choć nie świeci dioda to możliwe że jak grzebałeś w kablach spaliłeś diodę.Ale jeśli wszystko działa po prostu jak kolega napisał spróbuj delikatnie podważyć i zobaczyć co się dzieje. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość deraa Opublikowano 28 Lipca 2011 Udostępnij Opublikowano 28 Lipca 2011 a więc tak tego kółeczka niema co podważać ponieważ jest tam zatrzask przez który niewyciągnie się tego kółeczka wyciąga sie cały plastik od nadmuchu na przednią szybe z kołeczkiem i diodą tyle co sie dodrapałem ale wszystko dobrze tam wygląda ale dziś rano wsiadam do samochodu zamykam drzwi włączam radio i zaczeła pulsować dioda dziwne noto wyłączyłem radio i przestała pulsować znów włączyłem i znów pulsuje i oco chodzi? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SlawekS25 Opublikowano 29 Lipca 2011 Udostępnij Opublikowano 29 Lipca 2011 a więc tak tego kółeczka niema co podważać ponieważ jest tam zatrzask przez który niewyciągnie się tego kółeczka wyciąga sie cały plastik od nadmuchu na przednią szybe z kołeczkiem i diodą tyle co sie dodrapałem ale wszystko dobrze tam wygląda ale dziś rano wsiadam do samochodu zamykam drzwi włączam radio i zaczeła pulsować dioda dziwne noto wyłączyłem radio i przestała pulsować znów włączyłem i znów pulsuje i oco chodzi? Wygląda na źle podłączone radio; pewnie podłączyłeś pod zapłon, też tak przez przypadek podłączyłem... Sprawdź kable od radia. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość deraa Opublikowano 31 Lipca 2011 Udostępnij Opublikowano 31 Lipca 2011 problem dziś rozwiązałem poprostu połączyłem niete kable od głośników a dowiedziałem sie dopiero jak rozkręciłem podsufitówke w bagarzniku przy głośnikach tak na marginesie ja mam model p11 2.0td kombi i tak dla zaciekawionych i niewiedzących kable od głośników mają pełne kolory z jedną kropką aja niestety myślałem inaczej i połączyłem z prążkiem i tu był błąd ale już wszystko działa jak należy i dioda miga:) jak dawniej:) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.