Skocz do zawartości
Części Nissana - iParts.pl

[A33] 2.0 v6 + lpg marnie wkreca sie na obroty

Gość skala09

Rekomendowane odpowiedzi

Witam!

Maxima a33 2.0 V6, problem polega na tym, że po upływie ok. roku od założenia LPG, auto przestało płynnie jeździć na benzynie, tzn. do końca na obroty mogę ją wkręcić tylko wciskając bardzo powoli i delikatnie gaz, jeśli wcisnę szybko do końca dławi się i obroty dojdą max do 2500k, check engine się nie świeci, parę dni temu wymieniłem świece i nic to nie dało.

kiedy wcisnę gaz do oporu na luzie słychać nawet lekkie strzały. na LPG jest ok chociaż odczuwam lekki spadek mocy

co radzicie zrobić z tym fantem??

na początek zakręcić butlę od gazu i zobaczyć czy dalej będzie to samo, jaką masz instalację??

na początek zakręcić butlę od gazu i zobaczyć czy dalej będzie to samo, jaką masz instalację??

instalacja STAG 300 - 6 PLUS + wtryski Valtek

instalacja STAG 300 - 6 PLUS + wtryski Valtek

czyli dość budżetowo jak do tego auta, zrób co napisałem i wtedy można gdybać dalej, jaki masz reduktor?? tak z ciekawości,

czyli dość budżetowo jak do tego auta, zrób co napisałem i wtedy można gdybać dalej, jaki masz reduktor?? tak z ciekawości,

Reduktor KME wg. specyfikacji

• 2 tygodnie później...

Dodatkowo możesz podjechać na warsztat i sprawdzić ciśnienie paliwa :)

na dzień dzisiejszy:

- ciśnienie paliwa w normie

- LPG odcinałem na butli i przez bezpiecznik

- wykasowałem błędy

na dzień dzisiejszy auto z trudem osiąga 100km/h na LPG i na PB, kompletny brak przyspieszenia po skasowaniu blędów i jeździe na benzynie nie wskazuje żadnegobłędu

co począć?

po skasowaniu blędów

a jakie były?? nagraj może osc z jazdy,

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...