Skocz do zawartości
Części Nissana - iParts.pl

Wymiana filtra paliwa nie pomogło pomocy

kamil_krasnik_f
 Udostępnij

Rekomendowane odpowiedzi

To nie było widać czy przewody nie są przepocone itp?

Zresztą na błędach człowiek sie uczy,a takie drobnostki widac na przykładzie czasami kosztuja pare stówek B)

A niby prosta rzecz.

Raaad to nie chodzi o wezyki tylko o zawor przelewowy ten co jest przykrecony do nastawnika i od niego odchodza 2 wezyki. Jesli jest przytarty to duzo paliwo idzie z powrotem do zbiornika zamiast na wtryski. Tam w srodku tego zaworu jest sprezynka i kulka, Co do ceny to nie wypowiadam sie bo nie wiem co bylo robione.Jesli tylko sam zawor wymienili (a nie wiem czy nowy czy z innego nastawnika ) to troche drogo.

Nie to ze sie czepiam bo to nie moje pieniadze ale Ty napisales ze jak podmieniles pompe od kolegi to dalej byl blad nr 21 a u niego chodzi ok i nie wywala bledu. Czyli w jego pompie zawor przelewowy dzialal prawidlowo a mimo to dalej byl blad u Ciebie . Z drugiej strony jesli mu powiedzieli ze to wlasnie ten zawor to trzeba przyjac to do wiadomosci i na przyszlosc przy bledzie nr 21 zainteresowac sie tym zaworem.

• 1 rok później...

Panowie tamta pompe wzialem od klijenta ktory tweierdzil ze jezdzil na nim do konca a poniej go rozebral na czesci ale jak zalozylem do mojego to szlo lepiej niz na mojej bo przynajmiej jechalem 60-70km/h a na mojej jechalem chwile i pozniej samochod stawal ale widocznie z jego pompa bylo tez cos nie tak a co do ceny to ciezko pwoiedziec czy duzo czy nie bo zawor wymieniony podpiecie pod komputer robota ustawienie pompy bo jakos ciezej palil po wymienai e tego zaworu

Mam znowu problem chyba ztym zaworem przelewowym samochod jedzie i po okolo 500metrow gasnie na poczatku wchodzi na obroty pozniej coraz salbiej wchodzi az w koncu spadaja i silnik gasnie zapala sie check i wybija kod 21,pompka jewst twarda , czy moze byc ze 1.5 roku tylko by wytrzymal ten zawór ? co proponujecie zawor kosztuje w sklepie 230 zl

• 2 tygodnie później...

I  NYSa chodzi jednak to byl ustawiacz kąta wtrysku w pompie , pompa wymontowana byla czyszczona i teraz chodzi tak jak powinien ale 950zł to kosztowaló:( pozdrawiam