RAAAD Opublikowano 10 Sierpnia 2011 Udostępnij Opublikowano 10 Sierpnia 2011 To nie było widać czy przewody nie są przepocone itp? Zresztą na błędach człowiek sie uczy,a takie drobnostki widac na przykładzie czasami kosztuja pare stówek A niby prosta rzecz. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
krzysiek1958 Opublikowano 10 Sierpnia 2011 Udostępnij Opublikowano 10 Sierpnia 2011 Raaad to nie chodzi o wezyki tylko o zawor przelewowy ten co jest przykrecony do nastawnika i od niego odchodza 2 wezyki. Jesli jest przytarty to duzo paliwo idzie z powrotem do zbiornika zamiast na wtryski. Tam w srodku tego zaworu jest sprezynka i kulka, Co do ceny to nie wypowiadam sie bo nie wiem co bylo robione.Jesli tylko sam zawor wymienili (a nie wiem czy nowy czy z innego nastawnika ) to troche drogo. Nie to ze sie czepiam bo to nie moje pieniadze ale Ty napisales ze jak podmieniles pompe od kolegi to dalej byl blad nr 21 a u niego chodzi ok i nie wywala bledu. Czyli w jego pompie zawor przelewowy dzialal prawidlowo a mimo to dalej byl blad u Ciebie . Z drugiej strony jesli mu powiedzieli ze to wlasnie ten zawor to trzeba przyjac to do wiadomosci i na przyszlosc przy bledzie nr 21 zainteresowac sie tym zaworem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kamil_krasnik_f Opublikowano 7 Marca 2013 Autor Udostępnij Opublikowano 7 Marca 2013 Panowie tamta pompe wzialem od klijenta ktory tweierdzil ze jezdzil na nim do konca a poniej go rozebral na czesci ale jak zalozylem do mojego to szlo lepiej niz na mojej bo przynajmiej jechalem 60-70km/h a na mojej jechalem chwile i pozniej samochod stawal ale widocznie z jego pompa bylo tez cos nie tak a co do ceny to ciezko pwoiedziec czy duzo czy nie bo zawor wymieniony podpiecie pod komputer robota ustawienie pompy bo jakos ciezej palil po wymienai e tego zaworu Mam znowu problem chyba ztym zaworem przelewowym samochod jedzie i po okolo 500metrow gasnie na poczatku wchodzi na obroty pozniej coraz salbiej wchodzi az w koncu spadaja i silnik gasnie zapala sie check i wybija kod 21,pompka jewst twarda , czy moze byc ze 1.5 roku tylko by wytrzymal ten zawór ? co proponujecie zawor kosztuje w sklepie 230 zl Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Mateusz_P11_144 Opublikowano 9 Marca 2013 Udostępnij Opublikowano 9 Marca 2013 co proponujecie? Ja proponuje uzupełnić profil o to czym jeździsz i jaki masz silnik w samochodzie bo wróżką nikt nie jest i z fusów nikt CI nie powie http://forum.nissanklub.pl/index.php/topic/88237-dlaczego-warto-uzupelnic-profil/ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kamil_krasnik_f Opublikowano 23 Marca 2013 Autor Udostępnij Opublikowano 23 Marca 2013 I NYSa chodzi jednak to byl ustawiacz kąta wtrysku w pompie , pompa wymontowana byla czyszczona i teraz chodzi tak jak powinien ale 950zł to kosztowaló pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi