Gość MPTABLE Opublikowano 24 Lipca 2011 Udostępnij Opublikowano 24 Lipca 2011 Witam, mam problem z jazdą na LPG. Gdy silnik jest zimny wszystko gra i dźwięczy jak należy, natomiast gdy temperatura silnika dojdzie do właściwej i na zewnątrz też jest ciepło auto gaśnie. na światłach, na postoju czy podczas jazdy na luzie silnik gaśnie. obroty utrzymują się przez moment, wskazówka opada i koniec. Uruchamiając silnik ponownie i przełączając na gaz [gaz pierwszej generacji bez sekwencji] znowu spada z obrotów i już nie ma mowy o jeździe na LPG. Byłem i gazownika - wymiana filtra gazu i uszczelnienie przewodu [niby lewe powietrze dostawał] no i oczywiście ustawienia w komputerze.... po wizycie nadal to samo a nawet gorzej już mowy nie ma o normalnej jeździe np. po mieście na LPG czy ktoś miał podobny problem?? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość lad Opublikowano 25 Lipca 2011 Udostępnij Opublikowano 25 Lipca 2011 Witam, mam problem z jazdą na LPG. Gdy silnik jest zimny wszystko gra i dźwięczy jak należy, natomiast gdy temperatura silnika dojdzie do właściwej i na zewnątrz też jest ciepło auto gaśnie. na światłach, na postoju czy podczas jazdy na luzie silnik gaśnie. obroty utrzymują się przez moment, wskazówka opada i koniec. Uruchamiając silnik ponownie i przełączając na gaz [gaz pierwszej generacji bez sekwencji] znowu spada z obrotów i już nie ma mowy o jeździe na LPG. Byłem i gazownika - wymiana filtra gazu i uszczelnienie przewodu [niby lewe powietrze dostawał] no i oczywiście ustawienia w komputerze.... po wizycie nadal to samo a nawet gorzej już mowy nie ma o normalnej jeździe np. po mieście na LPG czy ktoś miał podobny problem?? Jedz do gazowanika. Nie ma takiej możliwości żeby ustawił Ci instalacje dobrze skoro silnik gaśnie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość MPTABLE Opublikowano 25 Lipca 2011 Udostępnij Opublikowano 25 Lipca 2011 ale byłem u gazownika i zrobił tak że jest jeszcze gorzej. a co do gaśnięcia silnika to tylko na gazie na benz bez zarzutu Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DINO Opublikowano 25 Lipca 2011 Udostępnij Opublikowano 25 Lipca 2011 może już czas na reduktor, jak to I gen, bo nic więcej tam się nie może starabanić Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.