Gość GangsterTeam Opublikowano 25 Lipca 2011 Udostępnij Opublikowano 25 Lipca 2011 Witam serdecznie. Mam taką sprawę. Pewnego razu jechałem polną drogą z dziurami dość szybko i na jednej większej jak trząsneło samochodem to zaczęła migać czerwona kontrolka od airbagu i do dnia dzisiejszego cały czas miga. Co to może być? Coś uszkodziłem? Jak to naprawić i czy ta poduszka nadal działa skoro kontrolka miga... Proszę o pomoc. Pozdrawiam. Ps: Mam nissana primere p11 TD 98r. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jamees Opublikowano 25 Lipca 2011 Udostępnij Opublikowano 25 Lipca 2011 Witam! Mam ten sam problem. Mam Primerkę'01 FL 2.0TD. U mnie kontrolka zaświeciła się na postoju I od tego czasu cały czas miga. Słyszałem, że trzeba fotelem poruszać, bo coś tam się rozłącza. Ale nie wiem, czy potem trzeba skasować błąd na diagnostyce. Ogólnie dopiero wchodzę w temat motoryzacji Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tomus75 Opublikowano 25 Lipca 2011 Udostępnij Opublikowano 25 Lipca 2011 P11 i P12 przekręcić kluczyk na ON-wszystko się pali, silnik nie chodzi, 1. kontrolka AIR BAG zapala się na 7 sek. czekamy dzielnie i uwaga gaśnie aby mrugać i wtedy (to jest ta 1 sekunda jak tylko zgaśnie z trybu 7 sek) 2. cofamy kluczyk na ACC (pozycja wszystko gasnie ale jeszcze klucza nie wyjmiemy-jest oznaczenie na stacyjce) i liczymy 3 sek., najlepiej 121,121,121 i ponownie kluczyk do przodu na ON (pozycja punkt 1) wszystko sie zapala 3. czekamy, czekamy-lampka AIR pali sie ciagiem i gaśnie i w tym momencie kluczyk na ACC i znowu 121,121,121 (w myślach oczywiście ) 4. znowu na ON i powtarzamy punkty 1-2 (czyli zabawa z kluczykiem 3 razy) i teraz 5. cofamy kluczyk do końca czyli na OFF i do przodu na ON i patrzymy a kontrolka AIR po 7 sekundach świecenia ciągiem zapala się duzo wolniej i na dłużej w cyklach co 3 sekundy na czas 1 sek. i to jest radość bo oznacza, że komp. poduszek przeszedł do trybu naprawczego-teraz wypalamy papierosa, uśmiechamy się do siebie i 8. cofamy kluczyk na OFF (jak do wyjęcia ale nie wyjmujemy) i 9. dajemy do przodu na ON i patrzymy a tu AIR BAG jak nowy po 7 sekundach gaśnie" Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mati2 Opublikowano 26 Lipca 2011 Udostępnij Opublikowano 26 Lipca 2011 Osobiście miałem problem z migającą kontrolką u mnie pomogła metoda z włącznikiem otwartych drzwi na słupku środkowym. Gdzieś na forum jest podana dokładna procedura jak to zrobić. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.