koptas1 Opublikowano 25 Lipca 2011 Udostępnij Opublikowano 25 Lipca 2011 koledzy jestem nowy i wiem, że taki temat już był, ale ja mam ten problem teraz, a przeczytałem poprzednie tematy i nie znalazłem odpowiedzi, na zimno auto pali z problemami, jak się rozgrzeje chodzi i pali ok, zapalona kontrolka silnika, błąd podobno p0340, w aso nissan skasowali błąd oczyścili masy, nie pomogło (2,0 benz TECNA CVT) prośba szczególnie do tych co mieli ten problem, co waszym maszynom pomogło bo chyba jeżdżą nadal Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pilot9314 Opublikowano 25 Lipca 2011 Udostępnij Opublikowano 25 Lipca 2011 padnięty czujnik wałka rozrządu ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DINO Opublikowano 26 Lipca 2011 Udostępnij Opublikowano 26 Lipca 2011 a co Ci poczyścili w ASO, jak masz błąd czujnika wałka rozrządu i trzeba to wymienić, Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
koptas1 Opublikowano 26 Lipca 2011 Autor Udostępnij Opublikowano 26 Lipca 2011 przeczyścili masy na kablach, tak przynajmniej powiedzieli, nic nie pomogło, mam zamiar to reklamować, ale wydaje mi się, że też nie wiedzą, gdzie tkwi problem, a już był taki sam opisywany, ale bez odpowiedzi co pomogło, podmieniono nawet na próbę czujnik wałka rozrządu, ale też nie pomogło Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DINO Opublikowano 26 Lipca 2011 Udostępnij Opublikowano 26 Lipca 2011 czujnik wałka i wału jest taki sam, i nieraz może błąd wyskakiwać jednego a walniety będzie drugi, no chyba, ze łańcuch wyciągnięty to wtedy tylko wymiana Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
koptas1 Opublikowano 26 Lipca 2011 Autor Udostępnij Opublikowano 26 Lipca 2011 łańcuch wymieniony 20tys temu teraz jest 175tys sprawdzany czujnik był ten z prawej strony silnika u góry patrząc przodem na auto Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DINO Opublikowano 26 Lipca 2011 Udostępnij Opublikowano 26 Lipca 2011 no to tylko czujniki, chyba, że łańcuch dziadowski i na gwarę trza jechac Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
koptas1 Opublikowano 26 Lipca 2011 Autor Udostępnij Opublikowano 26 Lipca 2011 dzięki za pomoc, ale mógłby się ktoś z takim samym problemem pochwalić co mu pomogło, w ciągu najbliższych dni będę próbował coś z tym zrobić, jak coś wyjdzie to się pochwalę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DINO Opublikowano 26 Lipca 2011 Udostępnij Opublikowano 26 Lipca 2011 to Ci właśnie mówię, bo podobny przypadek miał Wojtek w P11.144 i 1.8 PB Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
koptas1 Opublikowano 2 Sierpnia 2011 Autor Udostępnij Opublikowano 2 Sierpnia 2011 znowu stoi w aso, czujniki wykluczyli, chcą oglądać rozrząd, ale czekają na uszczelki, bo w aso nie mają takich części na miejscu 8-] w aso stwierdzili wyciągnięty łańcuch, kupowany był oryginalny w aso, dlaczego po dwudziestu paru tys przebiegu, podobno bezobsługowa część poległa, na skutek czego rozciąga się łańcuch Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DINO Opublikowano 2 Sierpnia 2011 Udostępnij Opublikowano 2 Sierpnia 2011 w tym samym ASO?? jak tak to gwarancja i rzeczoznawca, bo pewnie wsadzili jakieś g....no albo wcale nie wymienili Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
koptas1 Opublikowano 3 Sierpnia 2011 Autor Udostępnij Opublikowano 3 Sierpnia 2011 auto niewiele jeździ 10tys rocznie, gwara na części i naprawę rok poza tym na paragon było po którym nie ma śladu, a robione nie w aso, zabrałem auto do znajomego, bo koszty w aso 5,5 tys -wymiana rozrządu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ulisses Opublikowano 3 Sierpnia 2011 Udostępnij Opublikowano 3 Sierpnia 2011 ASO nie udziela gwarancji na części montowane poza ASO. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
koptas1 Opublikowano 4 Sierpnia 2011 Autor Udostępnij Opublikowano 4 Sierpnia 2011 rozrząd nie był wymieniany przez aso tylko tam kupiony i to na paragon którego już nie posiadam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ulisses Opublikowano 4 Sierpnia 2011 Udostępnij Opublikowano 4 Sierpnia 2011 To też piszę, nawet gdybyś miał paragon nic by to nie dało - gwarancja na części w Nissanie obowiązuje tylko przy montażu w ASO. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
koptas1 Opublikowano 4 Sierpnia 2011 Autor Udostępnij Opublikowano 4 Sierpnia 2011 to straszna lipa Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi