Skocz do zawartości
Części Nissana - iParts.pl

Zbieżność czy rozbieżność

Gość madmac

Rekomendowane odpowiedzi

Witam,

Mam pytanie jak powina byc ustawiona geometria kół w nissanie patrol 2.8 D zbieżnie czy rozbieżnie? w zakladzie mechanicznym ustawiono mi zbieżność 15 mm jednak po tym zabiegu samochód zle sie prowadzi wystepują drgania na kierownicy. Nie jestem pewien jak była wczesniej ustawiona geometria...

Dziekuje za pomoc

Geometria to nie tylko zbieżność. Chodzi o pochylenie kół, kąt wyprzedzenie sworznia zwrotnicy, kąt pochylenia sworznia zwrotnicy, kąt wychylenia kół przy skręcie.

Zbieżność kół tylnych powinna wynosić zero stopni, zero minut.

Zbieżność kół przednich w milimetrach:

wartość minimalna - 0 mmm

wartość nominalna - 1 mm

wartość maksymalna - 2 mm

Zbieżność kół przednich w odległościach kątowych:

wartość minimalna - 0 minut

wartość nominalna - 5 minut

wartość maksymalna - 10 minut.

• 7 miesięcy temu...
Gość cebulCHWDp

witam. Mam pytanie odnosnie ustawienia kątów w Nissanie Patrol Y61 2002. Bylem dzisiaj u mechanika ktory robil mi geometrie kol i powiedzial ze nie da rady dokladnie ustawic zbiezności poniewaz nie ma regulacji katow. Umotywowal to pokazujac mi spawy na przedni drazeku kierwoniczym i powiedzial ze ktos go zaspawal...powiedzial ze zbieznosc ustawil ale katow nie da rady zrobic i dlatego auto dalej mi sciaga...ogladam zdjecia nowych drazkow kierowniczych w internecie i kazdy znich mial wlasnie takie spawy...o co chodzi? prosze o pomoc.

A masz wyliftowane auto? Zbieżnośc możesz ustawić drążkiem z tyłu mostu, przedni drążek z tego co pamiętam ma gałki na stałe . Napisz dokładniej czy masz auto podniesione i w jaki sposób bo to może wiele wyjaśnić

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...