amper Opublikowano 26 Lipca 2011 Udostępnij Opublikowano 26 Lipca 2011 mam problem z abs'em. Nie działa. żadna z kontrolek nie przypomina mi tej co jest w książce serwisowej. czy ktoś może zrobić mi foto która to kontrolka. nie wiem co jest czemu nie kopie. mechanik wymieniał mi w tyle gumki od hamulców może czegoś nie zamontował. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Zajdelek Opublikowano 26 Lipca 2011 Udostępnij Opublikowano 26 Lipca 2011 kontrolka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
amper Opublikowano 26 Lipca 2011 Autor Udostępnij Opublikowano 26 Lipca 2011 kontrolka wiem jak wygląda ale gdzie znajduje się koło jakich innych kontrolek. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
paweleknowakowski Opublikowano 27 Lipca 2011 Udostępnij Opublikowano 27 Lipca 2011 (edytowane) w p11 jest zaraz nad checkiem. Edytowane 27 Lipca 2011 przez nowak Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
amper Opublikowano 27 Lipca 2011 Autor Udostępnij Opublikowano 27 Lipca 2011 w p11 jest zaraz nad checkiem. powinna świecić przy przekręceniu na 3 czy nie ?? u mnie nie świeci i nie wiem co zrobić?? zastanawiam się co może być problemem?? jak odłączyć czujniki w kołach by sprawdzić ?? czy jak odłączę przekaźnik to powinna ta lampka świecić ?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
paweleknowakowski Opublikowano 28 Lipca 2011 Udostępnij Opublikowano 28 Lipca 2011 jak włączysz zapłon to na chwilę powinna się zapalać. może najpierw sprawdź żarówkę czy dobra. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tomus75 Opublikowano 28 Lipca 2011 Udostępnij Opublikowano 28 Lipca 2011 ja bym zaczął od bezpiecznika Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
amper Opublikowano 28 Lipca 2011 Autor Udostępnij Opublikowano 28 Lipca 2011 (edytowane) bezpiecznik w kabinie czy jakiś w silniku ?? który i gdzie ?? a jak na razie nie mam czasu na naprawe ale niedawno działał mi abs może bezpiecznik padł żarówkę możliwe ze sprawdzę jutro jak coś napisze Edytowane 28 Lipca 2011 przez amper Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
paweleknowakowski Opublikowano 28 Lipca 2011 Udostępnij Opublikowano 28 Lipca 2011 najłatwiej sprawdź ABS na trawie lub jakiejś żwirówce, jak zadziała to pewnie tylko żarówka, a jak nie (koła zblokują i koniec) to może bezpiecznik. tylko rozpędź się do ok. 40km/h bo jak się ledwie toczysz to ABS nie zadziała. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
amper Opublikowano 29 Lipca 2011 Autor Udostępnij Opublikowano 29 Lipca 2011 nie działa na 100% bezpiecznik jest oka coś jest nie tak. chciałem rozebrać kokpit ale odpadłem bo nie wiem jak zdjąć ten plastik od radia. odkręciłem 2 śruby i nie wiem czy tam jest jeszcze zatrzask u góry. przekminie to jak wróce znad morza. pozdro wielkie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość dziorki Opublikowano 29 Lipca 2011 Udostępnij Opublikowano 29 Lipca 2011 Masz P11.144, jezeli tak, to sciagasz radio pozniej ten dolny panel sobie odchylasz nastepnie gorny, na gorze sa dwa zatrzaski wkladasz srobokret tak bardziej po prawej stronie i przyciagasz do siebie i schodzi. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość deraa Opublikowano 31 Lipca 2011 Udostępnij Opublikowano 31 Lipca 2011 a umnie właśnie tez niedziała niewiem czemu jakby go wogle niebyło koła sie blokują i tyle hamuje jak polonez i nawet na mili chwile przy chamowaniu abs sie niewłączy a bezpieczniki dobre Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
paweleknowakowski Opublikowano 31 Lipca 2011 Udostępnij Opublikowano 31 Lipca 2011 ale pompę ABS masz ?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość deraa Opublikowano 31 Lipca 2011 Udostępnij Opublikowano 31 Lipca 2011 mam wszystko pmpe itp bezpieczniki ok jest na swoim miejscu kable posprawdzałem przy kolach ale niesą poprzecierane a przy wlączaniu zaplonu powinna sie zapalić kontrolka abs choć na chwile tak jak świece czy airbag? bo umnie nawet sie niezapala? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
paweleknowakowski Opublikowano 31 Lipca 2011 Udostępnij Opublikowano 31 Lipca 2011 tak. jak włączasz zapłon to na 1-2sek. zapala się pomarańczowa kontrolka ABS zaraz nad checkiem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość deraa Opublikowano 5 Sierpnia 2011 Udostępnij Opublikowano 5 Sierpnia 2011 a mi sie nic właśnie tam niezapala może to wszystko przez żarowkę to mozliwe żeby przez przepaloną żarówke cały uklad abs niedziałał? a więc powinna tak sie zapalać jak na filmiku tak? wię umnie nawet niemrygnie ta kontrolka:( a więc będe rozbierał licznik może przedwcześnie ale podejrzewam pompe abs a dokładniej co w pompach tych sie psuje to sterownik na allegro znalazłem że dokolesia sie wysyła sterownik i on naprawia i odsyła ale jak on to robi? musi to być jakiś banał co nie? ogulnie dowiedziałem sie że jak jest uszkodzony sterownik abs to kontrolka pali sie cały czas chyba że jest przepalona albo poprostu jej niema co słyszałem że czesto sie wyciąga aby sprzedać samochód coby kupujący sie niewystraszył( czyli pic na wode fotomontaż) i pewnie dałem sie na coś takiego zrobić znalazłem więc też filmik jak sie naprawia taki sterownik ale niewiem może wy wypatrzycie czy on tam wlutowuje jakąśczęść tranzystor czy coś czy mostkuje? na tym polega naprawa? chyba on tam poprawia jednąnóżke urwaną albo upaloną sami ocencie wkażdym razie jak będziemi sie paliła non stop kontrolka to wiadomo nawet mrygaćbłędów niema co bo wybłyska mi tylko błądpompy abs więc plan już jakiśdziałania mam aha tak przy okazji zmieniam podświetlenie liczników na niebieski:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość mumin66 Opublikowano 10 Sierpnia 2011 Udostępnij Opublikowano 10 Sierpnia 2011 Mogę się dołączyć do wątku? Wyszukiwanie na forum słowa abs nic nie pokazuje, bo pewnie wyraz za krótki. U mnie abs włącza się latem nawet przy delikatnym hamowaniu. Raz na pewien czas włącza się kontrolka abs i wtedy hamowanie jest normalne (pewnie abs przestaje działać). Jak zgaszę i zapalę silnik to kontrolka gaśnie a abs znów się zaczyna włączać na czarnym, suchym asfalcie nawet przy 40-50km/h. Rozwala mi się to auto a nie mam czasu o nie zadbać Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
paweleknowakowski Opublikowano 10 Sierpnia 2011 Udostępnij Opublikowano 10 Sierpnia 2011 sprawdź pierścienie przy kołach, może któryś jest luźno albo pękł. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi