Skocz do zawartości
Części Nissana - iParts.pl

Almera N15 i duże koła

barteque

Rekomendowane odpowiedzi

Witajcie

mam w mojej Ali małe kółeczka 175/70R13 [każdy krawężnik, dół, koleina, droga leśna to dla Mnie i auta niezły ból] i akurat gumy mi siadaja wiec postanowilem zmienić na większe koła

15" wydało mi się dobrym rozmiarem a tanie gumy na ten rozmiar to 195/65

jako że najwieksze seryjnie montowane koła to te w GTI 195/55R15 to pytanie do użytkowników czy koś montował większe koła i czy nei było problemów typu ocieranie/obijanie/problemy przy skręcaniu ??

koła będą większe od największych seryjnych o całe 4cm więc na mój chłopski rozum winno być w porządku ale wolę zapytać specjalistów

Pozdrawiam

http://rozmiar-opon.bmw-tech.pl/

http://www.opony.com.pl/narzedzia/zamienniki-opon/185/65r15/

massz tutaj linki jakie powinny byc zamienniki bo z tego co pamietam roznica srednicy nie moze przekaczac 2% od orginałow w razie powaznego wypadku moze byc problem jesli wyjdzie ze opona ma duza roznice srednic. bo nie mozna pakowac opon jakie sie chce. chodz moge sie mylic jak tak to poprawcie mnie

ja w mojej mam teraz 195/60/15 i mieszcza sie na styk. chcialem kiedys wsadzic 195/65/15 ale obcieraly nadkola, wiec wzialem mniejsze

• 2 tygodnie później...

ja w mojej mam teraz 195/60/15 i mieszcza sie na styk. chcialem kiedys wsadzic 195/65/15 ale obcieraly nadkola, wiec wzialem mniejsze

A odczułeś jakieś zmulenie auta po założeniu większych kół?

Gość tarnowianin75

Witaj,ja mam taki problem ze w chwili obecnej mam 15 w rozmiarze 195/50/15,dramat,kazda dziura,koleina,auta jezdzi jak chce,mysle zmienic kola na 14,lub zostawic 15 w rozmiarze 185/60/15,nie polecam osobiscie duzych bo to za male auto i za lekkie,gadalem z mechanikiem i sam stwierdzil ze za duze gumy stad wieksze spalanie,wiekszy opor powietrza wiec i mniejsza moc,trzeba sprobowav mniejsze bo tak jak pisalem wydaje mi sie ze 15 to za duza felga.

Gość tarnowianin75

Witaj,wybacz ale nie zawsze moge przeczytac spokojnie co ludzie pisza,ja mam benzyne 1.6 16 v,a co do opon to dalej mam dylemat,bo chcialbym zachowac alusy ktore teraz mam bo sam profil mi sie podoba ale to sa 15,chciabym jednak zamienic na 14,dla mnie osoboscie i to co pisze producent optymalne gumy to 185/65/14 i tak zamierzam kupic na zime plus stalowe felgi,jesli masz ochote podzielic sie wrazeniami z uzytkowania napisz na gg bedzie mi milo 6186029 pozdrawiam.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...