Skocz do zawartości
Części Nissana - iParts.pl

[P12] Owiewki HEKO Nissan Primera WP12

pawelsalata
 Udostępnij

Rekomendowane odpowiedzi

Witam,

mam kombi WP12. Kupiłem tydzień temu owiewki HEKO (wiem że na tym forum jest tak samo sporo zwolenników, jak i przeciwników tego wynalazku, ale nie chodzi mi tu o polemikę "A po co Ci to???" albo "Włącz sobie klimę, bo ja używam cały rok.")...

Posiadałem takie owiewki w wielu autach, od Poloneza poczynając, poprzez Felicię, Hondę Accord i - zawsze montaż był bajecznie prostu i nie budził moich wątpliwości - owiewki montowane na "wcisk" nie potrzebowały nawet tych dodatkowych blaszek montażowych. Inaczej jest w przypadku Primery. Nie dość że cała owiewka jest dość luźna po zamontowaniu na "swoim" miejscu, to po zamknięciu szyby cała jej zewnętrzna krawędź na zakręcie szyby (na wysokości miejsca styku szyby przedniej-czołowej z dachem) "przykleja" się do zamkniętej szyby w drzwiach (dociska do niej)...

Proszę o opinie Użytkowników P12/WP12 którzy mają takie owiewki. Czy trafiłem na jakiś parszywy komplet, czy Primera P12/WP12 nie toleruje owiewek HEKO?

__________________________________________________________________________________________________________________________________

Dziękuję za niewyczerpujące nieodpowiadanie na moje zaczepki :)

Kończąc temat - okazało się że otrzymałem wadliwy komplet owiewek, były odkształcone, za krótkie o pół centymetra - jakaś niedoróbka. Teraz są już założone, na razie tylko przody, bo jak chciałem tyły zakładać to deszcze się rozpadał. Ale niebawem dołożę fotkę tylnych drzwi.

Jeśli chodzi o odczucia, to - POLECAM!!! Nie zauważyłem zwiększonych szumów, a można uchylić okno w deszczu i nie kapie na otwieracze okien, a na parkingu przed Tesco też można zostawić okna uchylone i w ogóle tego nie widać a świeże powietrze sobie zawsze trochę krąży.

post-36771-0-79096200-1313351731_thumb.jpg

• 4 tygodnie później...

Polecam... ale polecam zamówić gdzieś w sklepie niedaleko. Mi się trafił jak pisałem komplet felerny. I odniosłem do reklamacji to wymienili. A z Allegro to masz wysyłki na okrągło i płacisz... i płacisz... i Ci wyjdzie w końcu komplet za 180 PLN... :(

__________________________________________________________________________________________________________________________________

Jak obiecałem, to dodaję...

Wszystkie na aucie. Swoją drogą, to widzę że Heko spadło trochę na jakości, bo widziałem ostatnio P12 mojego sąsiada - ma owiewki na przednich drzwiach już jakiś czas, i ta od kierowcy (częściej wystawiana na słońce przez dzień) skurczyła się i teraz u góry między owiewką a ramką drzwi ma szparę na pół centymetra :(

Kiedyś jednak te owiewki robili z grubszego kawałka plastiku, porządne to było, można było się dobrze zamachnąć takim kawałkiem tworzywa. A teraz - no cóż, delikatne, jak wszystko dookoła.

Ale i tak polecam taki dodatek.

post-36771-0-67553600-1315420960_thumb.jpg

post-36771-0-95106600-1315421038_thumb.jpg

post-36771-0-22814400-1315421064_thumb.jpg

• 1 rok później...

Witam, Ja jestem z Bilorusi, pszepraszamza blędy, bo rozmawiam po Polsku lepej niz picse.

Chcem zamówić gdzieś w sklepie niedaleko Bialystoku owiewki 4sz do

NISSAN PRIMERA P 12 Kombi 5D 02r. Moze kto podpowie dobry i nie drogi skliep. Kod

owiewek 24237

Z góry dzięki

Edytowane przez genad2109

Szukaj na http://allegro.pl/li...ge_view=Pokaż >

Pytaj kogoś z B-stoku może jest jakaś giełda samochodowa w okolicy to na niej na pewno są takie rzeczy.

Dzięki. Tam widzialem. Myslalem ze jest jakis skliep. Spytam giełdę samochodową Edytowane przez genad2109

Siostra mieszka w Sokolce, alie nie chcę dlia Niej sprawiac klopotu. Dzięki za odpowiedzi.

No tak - ale my tego za kolege nie zrobimy.

Dzięki Ja pisalem.

Siostra mieszka w Sokolce, alie nie chcę dlia Niej sprawiac klopotu. Dzięki za odpowiedzi.

Będe czukać, jszcze raz dzięki. Moze czymś pomoze nasi. Pytać w razie czego tu http://www.primera-club.ru/f/ i tu http://primera-club.by/index.php. Nik ten sam, Ja tak oszczędzilem 2000$ bo nie reporowalem samohud sam, a nie u dylera. Wszystkim kolegam jeszcze raz Dzięki za odpowiedzi. Pozdrawiam !

P.S. Pszepraszam za Moje blędy z Polskiego.

Gość Arkady2222

osobiscie owiewki mi sie nie podobaja do tego ryszą szyby na krawędziach....

A to już rzecz gustu , czy się podobają, czy nie.

A na pewno nic nie "ryszą" cokolwiek to znaczy.

Miałem owiewki już w wielu samochodach i tylko moge polecić.

Generalnie przy automatycznej klimie owiewki są zbedne. Ale spełniają swoje zadanie i są ok. W aucie bez klimy lub z manualem przydają się.

Gość Arkady2222

Generalnie przy automatycznej klimie owiewki są zbedne. Ale spełniają swoje zadanie i są ok. W aucie bez klimy lub z manualem przydają się.

w kombi to jakoś wygląda ale w sedanie nie

A ja mam klimę automatyczną i budę w sedanie, a owiewki i tak założę. 4 sztuki. A co :whistle:

Wczoraj bylem w B-stoku na rynku zamuwilem, będą za 8 dni. Koczt 80zl na 4 dzwi. Wszystkim Dzęki.

• 3 tygodnie później...

No to git :thumbsup:

Zalozylem w sobote wyszlo supier poliecam.