preston81 Opublikowano 29 Lipca 2011 Udostępnij Opublikowano 29 Lipca 2011 witam juz jakies 2 lata nie nabilem klimy od 08.2009 jak kupilem auto bo byla nabita , nie uzywam jakos super czesto klimy tylko w mega upaly zauwazylem ostatnio ze jak wlaczam klime to slychac na poczatku jakies 10-15 sekund prace sprezarki i w sumie nie wiem czy to normalne czy wypadalo by ja juz nabic. nie jestem w stanie powiedziec czy mialem tak zawsze czy zaczalem slyszec to dopiero teraz ? jak jest u was? kiedy nalezy nabic ponownie klime? gdzie to najlepiej zrobic w Poznaniu jesli ktos wie ? co powinno sie jeszcze zrobic tylko nabic czy odgrzybuc itp oferta jest spora koszt nabicia jakies 150 zł uwazam ze to drogo... jak sie objawia konczenie sie czynnika chlodzącego - powiedzieli mi ze moze to byc glosniejsza praca? dodam ze klima nadal chlodzi Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dziki-toy Opublikowano 29 Lipca 2011 Udostępnij Opublikowano 29 Lipca 2011 Witam, No raczej należy u ciebie nabic klimę i ją odgrzybic, bo nie wiesz ile wcześniej przed kupnem była nabijana. Niestety nowe klimatyzacje działające na czynniku R134 to nie te dawniej stosowane i prawie bez obsługowe. Teraz są bardziej awaryjne i wymagają co rocznej wymiany, a najpóźniej co 2 lata. Oczywiście jeśli nie chce się miec zbyt wcześnie problemu ze sprężarką lub innymi podzespołami, które są o wiele droższe niz te 150PLN na wymianę czynnika, kontrolę szczelności oraz nowy olej smarujący cały układ i sprężarkę. No i oczywiście świeże powietrze w kabinie bez grzybków. Ps: Jeśli masz mało czynnika to klima słabiej ci chłodzi. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
preston81 Opublikowano 29 Lipca 2011 Autor Udostępnij Opublikowano 29 Lipca 2011 klima chlodzi bdb nie ma dziwnych nieprzyjemnych zapachow , btw u ciebie jak wlaczysz klime zupelnie nic nie slychac na zewnatrz przez pierwsze 10 sek ? moglbys zobaczyc i osluchac? doslownie wlacz na 1min i na poczatku sie wsluchaj w koncu taka sprezarka nie moze byc bezszelestna chyba Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dziki-toy Opublikowano 29 Lipca 2011 Udostępnij Opublikowano 29 Lipca 2011 Podczas załączania zawsze słyszę jak załącza się sprężarka. Trwa to kilka sekund. Wg mnie jest OK. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
preston81 Opublikowano 29 Lipca 2011 Autor Udostępnij Opublikowano 29 Lipca 2011 a no to mnie uspokoiles poprostu nigdy tego nie slyszalem heh mimo wszystko pojade jutro na testy klimy tym bardziej ze robią je za free Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.