Gość Tofu Opublikowano 29 Sierpnia 2011 Udostępnij Opublikowano 29 Sierpnia 2011 wiem jak mi sie stroiło zieloną hanę to czerwona może wychodzić poza zakres ,.... a by reduktor dawał radę to ma 1.5 BARA i już,,, Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sTrIt Opublikowano 29 Sierpnia 2011 Autor Udostępnij Opublikowano 29 Sierpnia 2011 Napisałem do producenta sterownika (AC S.A. STAG) o fachową poradę oraz ekspertyzę na piśmie. Mam nadzieję że zostanie mi taka wydana, wtedy "gazownicy" nie będą mieli nic do gadania. Zastanawia mnie tylko fakt czy wymienią mi reduktor beż żadnych dodatkowych kosztów, o ile zgodzą się na takie rozwiązanie... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Tofu Opublikowano 29 Sierpnia 2011 Udostępnij Opublikowano 29 Sierpnia 2011 opisałeś wszystkie komponenty ...bo nie wierzę by sie dało zgodnie z instrukcją AC-Staga wystroić to autko a chodzi oto że to Ecu czyli komp samochodu jak działa na PB pomijająć wiekszość czujników dobiera sobie skład mieszanki paliwowo powietrznej w zależności od warunków drogowych ,,,po spaleniu sonda lambda daje sygnał jaka była mieszanka i ecu sobie to koryguje przez zwiekszając lub zmniejszając dawkę paliwa odbywa sie to przez czas otwarcia wtryskiwacza pb ... dla pracy na gazie Ecu robi dokładnie tak samo tylko nie wie co wlewa do cylindra ustawienie gazu polega na to by prawidłowy skład mieszanki bogato ubogo był taki sam dla Ecu w wiadomo że mamy reduktor i różne wtryskiwacze lpg ,,,, i dla wolnych obrotów ilość paliwa pb jakie silnik zjada to 2,5ms taki czas otwarcia wtrysku pb dla lpg zgodnie z charakterystyką i instrukcją STAGA ma być dopuszczalnie czas wtrysku PB razy(*) mnożnik ttz mapa mnożnika co niweluje różnice w ilości PB do LPG mapa mnoży mapę pb i wypluwa czasy pracy dla LPg ,,,dla wolnych obrotów SR20 ma być czas wtrysku PB * mnożnik a on ma być między 1,1 a 1,6 u ciebie podejrzewam żę przejechali ponad to 1.6 zresztą jak nie zobaczysz oco chodzi to nie skumasz ,,, Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi