Gość kfiatekk1 Opublikowano 29 Lipca 2011 Udostępnij Opublikowano 29 Lipca 2011 Witam, Mam problem z moją Almerą N16 1.8 2001. Po odpaleniu na zimnym silniku, obroty spadają do ok. 450rpm, czuć wibracje, trzęsienie budy. Po 3-5 sekundach wszystko wraca do normy. Czasami silnik całkowicie gaśnie, jeśli nie przycisnę gazu zaraz po odpaleniu. Problem pojawia się "okazyjnie", tj. czasami zdarza mu się odpalić bez problemu, nawet po dłuższym postoju. Czy ktoś z Was spotkał się z podobnymi objawami? Stawiałbym na jakiś czujnik temperatury, jednak nie wiem jak to zdiagnozować w Almerze. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bonhart Opublikowano 30 Lipca 2011 Udostępnij Opublikowano 30 Lipca 2011 A czy przypadkiem nie masz założonego LPG? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość kfiatekk1 Opublikowano 30 Lipca 2011 Udostępnij Opublikowano 30 Lipca 2011 A czy przypadkiem nie masz założonego LPG? Nie mam. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.