Skocz do zawartości
Części Nissana - iParts.pl

P11 [klimatyzacja]

miszka84

Rekomendowane odpowiedzi

Witam. Mam w nissanie problem z klimatyzacją. Praktycznie w ogóle się nie załącza. Pod koniec czerwca nabiłem ją - pochodziła kilka dni i przestała. 3 tygodnie potem nagle zaczeła działa jednego dnia, by do dnia dzisiejszego nie reagować. Nie wiem co jest grane - na pewno jest nabita i na pewno jest szczelna. Obawiam się że to może być elektryka a wtedy pewnie wyjdzie to i owo i będzie ból. Miał może ktoś podobnie ??. Wersja primery p11 - rok 2001 1.6 benzyna 106kM

Sprzęgło sprężarki sprawdź czy działa najlepiej pod maską jeśli nie to ja jałowym biegi włącz i klimatyzację i sprawdź po obrotomierzu czy zmieniają się wartości na wyższe...

sprzęgiełko nie działa - wiatrak też się nie załącza, obroty nie skaczą

Obroty nie skaczą bo srzęgiełko się nie załącza sprążarka klimatyzacji jest do roboty jest szansa jeszcze że na sprzęgiełku poluzowała się któraś ze śrub mocujących i nie ma docisku tak czy inaczej trzeba to sprawdzić

Obroty nie skaczą bo srzęgiełko się nie załącza sprążarka klimatyzacji jest do roboty jest szansa jeszcze że na sprzęgiełku poluzowała się któraś ze śrub mocujących i nie ma docisku tak czy inaczej trzeba to sprawdzić

A ja bym sprawdził najpierw czy do sprzęgiełka dochodzi prąd który je ma załączyć. Moim zdaniem jakiś czujnik się zepsuł.

Byłem wczoraj u mechanika - podłączył auto do komputera i sprasdzał jak zachowuje się auto na wykresach. Nie mógł za wiele zrobić, gdyż żadna z opcji nie pokazywała poprawnych danych - ani klima się nie złaczała, ani wiatrak. Powiedział tyle, że być może jest to wina ciśnienia - no ale to też tylko gdybanie. Zostało zebrac troche kasy i do mechaniaka :)

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...