Skocz do zawartości
Części Nissana - iParts.pl

p11 [gaz]

miszka84

Rekomendowane odpowiedzi

Witam. Jakieś pół roku temu miałem dziwne problemy z gazem - na trasie w momencie przyciśnięcia w gaz wariował i załączała się benzyna - dopiero po wyłączeniu silnika dało się ponownie przestawić na gaz. Usterką okazał się być reduktor - został on wyczyszczony - nie wymieniony. Teraz mam taki motyw że na zimnym silniku po przełączeniu na gaz auto się dławi i rzuca nim jak psa po obierkach - tylko na niskich biegach - na luzie też potrafi zgasnąć. Po nagrzaniu się silnika jest OK. Co to może być ?? - filtry wymieniałem w kwietniu o ile się nie mylę.

Druga sprawa - w papierach widze że wstawiona butla posiada 48l. Mi wchodzi około 32l gazu - czy butla może zawierać wodę ??, bo powinno wchodzić chyba 80% pojemności butli więc trochę jeszcze brakuje :)

auto posiada sekwencyjną instalację - rok założenia 2004

źle zregenerowany reduktor, podegnij pływak wejdzie więcej gazu, jaka to instalacja??

typu instalacji nie podam gdyż nie jestem 100% pewny (znajomy mówi że to STAG), zajade do ludzi którzy czyścili mi reduktor i powiem co trzeba to może nie będzie taka droga sprawa - w końcu to po ich czyszczeniu tak się stało. Dzięki za info

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...