Gość damiano1718 Opublikowano 30 Lipca 2011 Udostępnij Opublikowano 30 Lipca 2011 MIANOWICIE moze to glupie pytanie ale jak zrobic hamulce takie zeby odraz brały, przejechalem sie bmw 520 e 60 i tam heble to cud miód ledwo musnolem pedal hamulca i juz hamuje, czy da sie cos podobnego zrobic w naszych primerach? to kwestia wymiany zacisków i klocków? czy coś dalej....? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Venar Opublikowano 30 Lipca 2011 Udostępnij Opublikowano 30 Lipca 2011 nowe tarcze nowe klocki na przodzie i tyle i będzie od raz brało aż się klocki przytrą wtedy trochę luzu na pedale bedzie Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
marlos90 Opublikowano 30 Lipca 2011 Udostępnij Opublikowano 30 Lipca 2011 do tego dobre opony i sprawne amortyzatory żeby autem nie bujało podczas hamowania Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość wojt_mk.. Opublikowano 31 Lipca 2011 Udostępnij Opublikowano 31 Lipca 2011 Tylne hamulce też są ważne, u mnie po wymianie okładzin z tyłu i bębnów, hamulce się poprawiły Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
adambyw Opublikowano 8 Sierpnia 2011 Udostępnij Opublikowano 8 Sierpnia 2011 Zregeneruj też zaciski. Czyli rozebrać, wyczyścić, przepolerować tłoczki, usunąć ewentualną rdzę, i wymienić wszystkie gumki na nowe. Na koniec można jeszcze pomalować. Wygląda świetnie, i efekt gwarantowany. Oczywiście taki zabieg wiąże się też z wymianą płynu. Często występuje osad w miejscu styku uszczelki, utrudniający ruch tłoczka. Ja zrobiłem, pedał chodzi bardzo delikatnie, bez większego wysiłku się hamuje, bardzo łatwo wyczuć siłę hamowania. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.