g4cube Opublikowano 30 Lipca 2011 Udostępnij Opublikowano 30 Lipca 2011 witam, po wizycie w kilku warsztatach, wreszcie zdiagnozowano przyczynę spadku mocy w mojej primerze okazało się, że walnięty jest czujnik ciśnienia doładowania. koszt nowego w nissanie to ponad 500 zł :/ próbowałem znaleźć używany czujnik w sieci, niestety wszystkie, na które trafiłem, według opisów pochodzą z 2.2 DCI. mój silnik to 2.2 DI 126KM 93kW (YD22DDTI) czujnik: Hitachi Boost Sensor PS69-01VA1217 czy mogę wrzucić mojej primerze czujnik od DCI, np. PS69-01UA5608? jeśli nie, to na co zwrócić uwagę szukając dalej? czy cały symbol (13 znaków) ma znaczenie? laik prosi o pomoc pozdrawiam łukasz Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pilot9314 Opublikowano 31 Lipca 2011 Udostępnij Opublikowano 31 Lipca 2011 Jeżeli silnik 126KM to oznaczenie tego silnika to (YD22DDTi) ja bym spróbował ten : http://moto.allegro.pl/czujnik-doladowania-nissan-primera-p12-2-2-dci-i1738942183.html Ma oznaczenie VA Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
g4cube Opublikowano 8 Sierpnia 2011 Autor Udostępnij Opublikowano 8 Sierpnia 2011 Jeżeli silnik 126KM to oznaczenie tego silnika to (YD22DDTi) ja bym spróbował ten : http://moto.allegro.pl/czujnik-doladowania-nissan-primera-p12-2-2-dci-i1738942183.html Ma oznaczenie VA wsadziłem czujnik, który poleciłeś moc wróciła pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość grajew Opublikowano 8 Sierpnia 2011 Udostępnij Opublikowano 8 Sierpnia 2011 wsadziłem czujnik, który poleciłeś moc wróciła pozdrawiam Witam mam pytanie, ten brak mocy to sporo odczuwalny? Bo u mnie wydaje mi sie ze rowniez jest spadek mocy a predkosc max to 160 no gora 170km/h. Niby sie auto zbiera ale tak jakby no nie bylo tego kopa od pewnego momentu. Jakbys mial chwile to podpowiedz... Pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.